Смачніше не буває: рецепт пампухів із маковою начинкою та незвичайним інгредієнтом
З таким десертом будь-яке свято виявиться незабутнім

Кулінарна блогерка опублікувала рецепт пампушок з маком / Фото: instagram.com/recepty_przepisy
Пампушки з маком подаються як солодке частування і можуть бути приготовані в домашніх умовах або пропонуватися в деяких кафе та ресторанах, де подають українську чи східноєвропейську кухню.
Проте кулінарна блогерка опублікувала настільки простий рецепт пампушок із маком, що ви ніколи більше не захочете їсти їх поза домом, адже приготувати їх неймовірно легко.
Інгредієнти
- Вода — 0,5 л;
- Цукор — 125 г;
- Олія рослинна — 125 г;
- Цукор ванільний — 1 уп;
- Сіль — щіпка;
- Дріжджі пресовані — 50 г;
- Куркума — 1/2 ч.л;
- Борошно — 950 г.
Додатково:
- Макова начинка готова — 1 кг;
- Цукрова пудра.
Рецепт пампушок із маком покроково
- Вилийте в сотейник воду і змішайте з цукром сіль, олію, після чого доведіть до кипіння на помірному вогні. Цукор має повністю розчинитися.
- Дайте масі охолонути, а потім додайте дріжджі та порціями всипайте борошно. Замісіть тісто з додаванням куркуми. Якщо воно надто липне, тоді змастіть руки олією.
- Накрийте і залиште на 60 хвилин у теплі, щоб воно піднялося приблизно у два з половиною рази. Далі тісто потрібно перекласти на притрушену борошном поверхню і розкачати в пласт завтовшки 1 сантиметр.
- Викладіть на нього макову начинку і сформуйте пампушки. Дайте їм постояти хоча б 15 хвилин.
- Встановіть помірний вогонь і відправляйте їх обсмажуватися в олії до утворення апетитної рум'яної скоринки.
- Щойно вони охолонуть, можете прикрасити їх цукровою пудрою і подавати на стіл. Смачного!
Авторка рекомендувала зберегти цей рецепт пампушок із маковою начинкою, щоб святковий стіл справді був незабутнім і чарівним.
Раніше фудблогерка наочно показала, як приготувати шоколадне печиво "шишки" для різдвяного настрою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!