Слойки з шинкою, сиром та броколі
Тануть у роті, смакують всім

Фото з https://unsplash.com/
Слойки чудово тамують голод. Їх можна готувати з різними начинками. Ми пропонуємо вам обрати шинку, сир та броколі.
Що треба:
- Тісто листкове — 400 г
- Сметана — 250 г
- Шинка — 100 г
- Брокколі — 500 г
- Сир твердий — 100 г
- Яйце куряче — 1 шт.
- Сіль
- Перець чорний
Приготування
Помийте та розберіть на суцвіття броколі. При необхідності великі шматки розріжте. Зваріть у невеликій кількості води (3-5 хв), відкиньте на друшляк.
Натріть сир, половину з’єднайте зі сметаною. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
Дістаньте листкове тісто, тонко розкачайте і розріжте на квадратики. У центр кожного квадратика покладіть трішки сирно-сметанного соусу. Зверху накладіть подрібнену шинку, кілька суцвіть броколі і загорніть краї тіста. Повністю закривати слойку не потрібно.
Сформовані конвертики змастіть збитим яйцем, зверху посипте сиром, що залишився.
Випікайте в розігрітій духовці 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.
Раніше ми писали про те, як готувати мандариновий пиріг до Нового року.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!