Смак і запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі
Побалуйте своїх дітей

як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі/Фото: Getty Images
Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати перелік страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. Спечіть імбирне печиво на вершковому маслі.
Інгредієнти:
- борошно (2 склянки),
- розпушувач (1 ч. л.),
- мелений імбир (2 ч. л.),
- кориця (3 ч. л.),
- мускатний горіх (3 ч. л.),
- вершкове масло (100 г),
- цукор (1 склянка),
- яйце (1 шт.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Потім нарізаємо кубиком і викладаємо в глибоку миску. Додаємо весь цукор, розминаємо виделкою. Потім розбиваємо в суміш яйце і знову все ретельно перемішуємо.
В іншій ємності змішуємо сухі інгредієнти: мускатний горіх, корицю, сухий імбир, борошно та розпушувач.
Додаємо сухі інгредієнти до рідких та перемішуємо. Замішуємо тісто спочатку виделкою, а потім руками. Застилаємо робочу поверхню харчовою плівкою та викладаємо на неї тісто. Загортаємо та відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.
Відрізаємо 4 шматки пергаментного паперу – за розміром вони мають бути як деко. Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Відрізаємо від тіста невеликий шматочок, решту ховаємо назад у холодильник.
Розкочуємо тісто між двома шматочками пергаментного паперу. За допомогою спеціальних форм вирізаємо печиво. Викладаємо його на деко з пергаментом.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо близько 15 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, доки імбирне печиво охолоне.
Подаємо ароматне печиво до столу та насолоджуємося смаком.
Раніше ми пропонували спробувати відеорецепт неймовірно смачної та соковитої пахлави.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!