ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Без яєць та молока: простий рецепт шоколадного пирога

Рецепти 14:30 - 24 грудня 2023

Як приготувати пісний шоколадний пиріг

Без яєць та молока: простий рецепт шоколадного пирога

Простий рецепт шоколадного пирога/Фото: Getty Images

Шоколадний пиріг – це улюблена випічка багатьох людей. Він може бути як легким десертом, так і ситним сніданком. Але що робити, якщо ви дотримуєтеся пісного харчування або у вас алергія на яйця або молочні продукти? Не хвилюйтеся, ми знаємо, як приготувати смачний шоколадний пиріг без цих інгредієнтів.

Цей пиріг виходить соковитим і смачним, навіть без яєць і молока. Він ідеально підійде для сніданку, перекусу або десерту.

Інгредієнти:

  • 190 г пшеничного борошна
  • 200 г цукру
  • 40 г какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі1 ч. л. соку лимона
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 мл рослинної олії
  • 240 мл гарячої води

Для глазурі:

  • 60 г цукрової пудри
  • 25 г какао-порошку
  • 2-3 ст. л. рослинної олії

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Змастіть форму для запікання маслом або застеліть пергаментним папером.

У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і сіль.

Додайте сік лимона, ванільний екстракт, рослинну олію і гарячу воду.

Змішайте всі інгредієнти до однорідного тіста.

Викладіть тісто в підготовлену форму.

Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, або до тих пір, поки зубочистка, встромлена в центр пирога, не вийде чистою.

Дайте пирогу охолонути в формі протягом 10-15 хвилин, потім перекладіть його на решітку до повного охолодження.

Приготування глазурі:

У мисці змішайте цукрову пудру і какао-порошок.

Додайте рослинну олію і ванільний екстракт.

Змішайте до однорідної консистенції.

Розрівняйте глазур по охололому пирогу.

Дайте глазурі застигнути перед подачею.

Поради

Для більш насиченого шоколадного смаку ви можете додати в тісто 100 г шоколаду, розтопленого на водяній бані.

Якщо ви не любите ванільний екстракт, можете замінити його на 1 ч. л. екстракту мигдалю або апельсина.

Для приготування глазурі ви можете використовувати будь-яку рослинну олію, яка вам подобається.

Раніше ми пропонували спробувати легкий салат на новорічний стіл.

Джерело: UAportal

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин