Жодної зайвої калорії: запечена соковита курочка з броколі
Ця страва ідеально підійде, якщо ви стежите за фігурою

Жодної зайвої калорії: запечена соковита курочка з броколі/Фото: Bing
Цей рецепт ідеально підійде, якщо ви прихильник здорового харчування і стежите за своєю фігурою.
Спробуйте приготувати апетитну курочку з броколі у духовці разом із фудблогеркою Ольгою Головіною.
Що потрібно
- броколі - 1 головка
- філе куряче - 1 шт.
- молоко - 250 мл
- борошно - 1 ст.л.
- вершкове масло - 40 г
- сіль, перець, мускатний горіх
- твердий сир - 100-150 г
- спеції до курки - за бажанням
Приготування
- Броколі розділяємо на суцвіття і кидаємо в киплячу воду. Варимо 2 хвилини і відразу перекладаємо в дуже холодну, а краще в крижану воду. Залишаємо в ній до повного вистигання броколі.
- Приготуємо соус (все робимо на маленькому вогні): у сотейник викладаємо вершкове масло, всипаємо борошно і швидко перемішуємо вінчиком. Вливаємо молоко, постійно помішуючи доводимо до загустіння.
- Вимикаємо плиту і додаємо до соусу сіль, перець та мускатний горіх на смак.
- Куряче філе ріжемо на невеличкі шматки і за бажанням додаємо спеції до курки, перемішуємо.
- У форму для запікання викладаємо курку, зверху броколі, а далі поливаємо все соусом. Запікаємо в духовці при 190 ° 35 хвилин.
- Далі посипаємо тертим сиром і запитаємо ще 5 хвилин.
Смачного!
Раніше ми готували: Пісні пампушки з маком на Святвечір: смак дитинства. Відеорецепт.
Джерело:
Ольга Головіна
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні