ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжніші за мамині обійми: рецепт заварних профітролей

Рецепти 15:21 - 17 січня 2024

Можно зробити їх як солоними, так і солодкими

Ніжніші за мамині обійми: рецепт заварних профітролей

Рецепт профітролів / Фото: Pixabay

Профітролі є чудовою базою для найрізноманітніших начинок. У солоні можна додати паштет, слабосолону рибу з вершковим сиром або салат з часником та плавленим сиром. Солодкі можна доповнити шоколадним ганашем, класичним заварним кремом, джемом або згущеним молоком.

Вам знадобиться:

  • 250 г води
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 4-5 яєць

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігрійте до 170 градусів. Каструлю поставте на середній вогонь та розігрійте воду. Додайте масло, розтопіть його та доведіть рідину до кипіння. Додайте борошно і варіть 2 хвилин, помішуючи. На дні каструлі повинна утворитися тонка плівка.
  2. Зніміть каструлю з плити. Перемішайте, щоб тісто охолодилося. Це можна зробити міксером.
  3. По одному додайте яйця. Їх краще попередньо розбити в окрему чашку. Одразу перемішайте яйця до повного розчинення. Мішати треба одразу ж, щоб через високу температуру тіста яйце не згорнулося.
  4. Консистенція тіста повинна бути густою, глянцевою та однорідною. Коли піднімаєш тісто ложкою, воно має пристати до ложки та повільно стікати вниз V-подібним язичком.
  5. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою. Відсадіть невеликі кружечки на відстані на деко, застеленому пергаментом. Хвостики прижміть змоченим водою пальцем.
  6. Випікайте протягом 15-20 хвилин. Профітролі повинні гарно вирости та бути золотистого кольору.

Нещодавно ми ділилися рецептом суші-торту.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин