Ніжніші за мамині обійми: рецепт заварних профітролей
Можно зробити їх як солоними, так і солодкими

Рецепт профітролів / Фото: Pixabay
Профітролі є чудовою базою для найрізноманітніших начинок. У солоні можна додати паштет, слабосолону рибу з вершковим сиром або салат з часником та плавленим сиром. Солодкі можна доповнити шоколадним ганашем, класичним заварним кремом, джемом або згущеним молоком.
Вам знадобиться:
- 250 г води
- 100 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 4-5 яєць
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 170 градусів. Каструлю поставте на середній вогонь та розігрійте воду. Додайте масло, розтопіть його та доведіть рідину до кипіння. Додайте борошно і варіть 2 хвилин, помішуючи. На дні каструлі повинна утворитися тонка плівка.
- Зніміть каструлю з плити. Перемішайте, щоб тісто охолодилося. Це можна зробити міксером.
- По одному додайте яйця. Їх краще попередньо розбити в окрему чашку. Одразу перемішайте яйця до повного розчинення. Мішати треба одразу ж, щоб через високу температуру тіста яйце не згорнулося.
- Консистенція тіста повинна бути густою, глянцевою та однорідною. Коли піднімаєш тісто ложкою, воно має пристати до ложки та повільно стікати вниз V-подібним язичком.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою. Відсадіть невеликі кружечки на відстані на деко, застеленому пергаментом. Хвостики прижміть змоченим водою пальцем.
- Випікайте протягом 15-20 хвилин. Профітролі повинні гарно вирости та бути золотистого кольору.
Нещодавно ми ділилися рецептом суші-торту.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні