ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класика української кухні: рецепт кручеників з грибами

Рецепти 10:38 - 15 лютого 2024

Найсмачніший рецепт кручеників з соусом

Класика української кухні: рецепт кручеників з грибами

Рецепт кручеників з грибами/Фото: jisty.com.ua

Українська кухня давно відома поживними та смачними стравами з м'яса. Однією з таких страв є крученики. Назва "крученики", швидше за все, походить від слова "крутити". І не випадково, оскільки щоб приготувати крученики, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути будь-якою, однак сьогодні пропонуємо спробувати саме з грибами та грибним соусом.

Інгредієнти:

  • 500г свинячої вирізки або шиї
  • сіль, перець
  • 200г грибів (білих або печериць)
  • 100г цибулі
  • 20г олії для смаження

Для соусу

  • 150г грибів+100г цибулі
  • 400мл води + 100мл вершків+ст.л томату+ст.л борошна+сіль,перець, паприка

Спосіб приготування:

  • для начинки на олії обсмажте цибулю 3хв. Додайте нарізані гриби, посоліть і поперчіть, і перемішуючи смажте 7-8хв.
  • краще всього брати для рецепту свинячу вирізку або шию. Я брав гарний шматок у Сільпо - і нарізаємо шматочками товщиною в 1ст. Відбиваємо максимально тонко. Солим і перчим з обох боків
  • викладаємо начинку на м’ясо та скручуємо рулетики. Не кладіть начинку близько до країв, щоб вона не вивалювалась
  • Обсмажуємо на олії по 3-4хв з усіх боків, щоб гарно присмажились, до золотистості. І дістаньте зі сковорідки.
  • На олії що лишилась обсмажте 3хв цибулю. Додайте гриби, сіль, перець, паприку і смажте ще 4хв. Додайте томат і борошно, гарно вимішайте
  • влийте холодну воду і вершки, гарно вимішайте. Покладіть крученики, і тушкуйте під кришкою 15-20хв. Перед подачею присипте зеленню - подавайте з картопляним пюре.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт хрустиків на молоці.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин