Класика української кухні: рецепт кручеників з грибами
Найсмачніший рецепт кручеників з соусом

Рецепт кручеників з грибами/Фото: jisty.com.ua
Українська кухня давно відома поживними та смачними стравами з м'яса. Однією з таких страв є крученики. Назва "крученики", швидше за все, походить від слова "крутити". І не випадково, оскільки щоб приготувати крученики, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути будь-якою, однак сьогодні пропонуємо спробувати саме з грибами та грибним соусом.
Інгредієнти:
- 500г свинячої вирізки або шиї
- сіль, перець
- 200г грибів (білих або печериць)
- 100г цибулі
- 20г олії для смаження
Для соусу
- 150г грибів+100г цибулі
- 400мл води + 100мл вершків+ст.л томату+ст.л борошна+сіль,перець, паприка
Спосіб приготування:
- для начинки на олії обсмажте цибулю 3хв. Додайте нарізані гриби, посоліть і поперчіть, і перемішуючи смажте 7-8хв.
- краще всього брати для рецепту свинячу вирізку або шию. Я брав гарний шматок у Сільпо - і нарізаємо шматочками товщиною в 1ст. Відбиваємо максимально тонко. Солим і перчим з обох боків
- викладаємо начинку на м’ясо та скручуємо рулетики. Не кладіть начинку близько до країв, щоб вона не вивалювалась
- Обсмажуємо на олії по 3-4хв з усіх боків, щоб гарно присмажились, до золотистості. І дістаньте зі сковорідки.
- На олії що лишилась обсмажте 3хв цибулю. Додайте гриби, сіль, перець, паприку і смажте ще 4хв. Додайте томат і борошно, гарно вимішайте
- влийте холодну воду і вершки, гарно вимішайте. Покладіть крученики, і тушкуйте під кришкою 15-20хв. Перед подачею присипте зеленню - подавайте з картопляним пюре.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт хрустиків на молоці.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні