ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Французький десерт за 5 хвилин: ніжний та смачний корисний рецепт Клафуті

Рецепти 13:48 - 21 лютого 2024

Ідеальний десерт для тих, хто слідкує за фігурою, але не може відмовити собі у солодкому

Французький десерт за 5 хвилин: ніжний та смачний ПП рецепт Клафуті

Малиновий Клафуті/Фото: Bing

Клафуті — це французький десерт, який готується з рідкого тіста з фруктами або ягодами. Тісто для клафуті схоже на тісто для млинців, а начинка може бути будь-якою, але найчастіше використовується малина, вишня, черешня, абрикоси, персики або яблука. Клафуті дуже простий у приготуванні, тому його часто готують як домашній десерт.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 90 г цукру + 5 г ваніліну, але для ПХ краще не додавати цукор
  • 100 г вівсяного борошна (можна замінити простим, але це буде не ПХ-рецепт)
  • 250 мл молока кімнатної температури
  • 100-150 г фруктів

Як приготувати?

  1. Яйця збиваємо з цукром та ванільним цукром.
  2. Додаємо молоко і борошно.
  3. Збиваємо до однорідної консистенції.
  4. Беремо форму та застеляємо пергаментом. Якщо ви обрали скляну форму, то можна пергамент не використовувати.
  5. Викладаємо ягоди.
  6. Виливаємо тісто, щоб ягоди повністю були під ним.
  7. Випікаємо 35 хвилин при 190 °C.

На сніданок можна приготувати оладки із секретним інгредієнтом: ніколи не вгадаєте начинку.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин