Французький десерт за 5 хвилин: ніжний та смачний корисний рецепт Клафуті
Ідеальний десерт для тих, хто слідкує за фігурою, але не може відмовити собі у солодкому

Малиновий Клафуті/Фото: Bing
Клафуті — це французький десерт, який готується з рідкого тіста з фруктами або ягодами. Тісто для клафуті схоже на тісто для млинців, а начинка може бути будь-якою, але найчастіше використовується малина, вишня, черешня, абрикоси, персики або яблука. Клафуті дуже простий у приготуванні, тому його часто готують як домашній десерт.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 90 г цукру + 5 г ваніліну, але для ПХ краще не додавати цукор
- 100 г вівсяного борошна (можна замінити простим, але це буде не ПХ-рецепт)
- 250 мл молока кімнатної температури
- 100-150 г фруктів
Як приготувати?
- Яйця збиваємо з цукром та ванільним цукром.
- Додаємо молоко і борошно.
- Збиваємо до однорідної консистенції.
- Беремо форму та застеляємо пергаментом. Якщо ви обрали скляну форму, то можна пергамент не використовувати.
- Викладаємо ягоди.
- Виливаємо тісто, щоб ягоди повністю були під ним.
- Випікаємо 35 хвилин при 190 °C.
На сніданок можна приготувати оладки із секретним інгредієнтом: ніколи не вгадаєте начинку.
Джерело:
Instagram Emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні