Пухкі та смачні: ідеальний рецепт сінабонів
Смачні та пухкі булочки з корицею, які варто зробити кожному

Сінобони/Фото: скрін з відео рецепту Instagram Emiliya.yevtushenko
Сінабони — великі, пухкі булочки з корицею, политі солодкою вершково-сирною глазур'ю. Секрет популярності таких булочок у їхньому неповторному смаку та ароматі. Вони мають багатий, солодкий смак з пікантними нотками кориці.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 мл теплого молока;
- 5 г сухих дріжджів (1 ч. л.);
- 2 ст. л. цукру;
- 400 г борошна (+/-);
- 80 г вершкового масла кімнатної температури;
- 2 яйця.
Для начинки:
- 110 г м'якого вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 1 ст. л. кориці;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
- У теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 1 склянку борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
- Якщо дріжджі активні, опара підніметься і запіниться.
- В окремій мисці змішайте яйця та 2 ст. л. цукру.
- Додайте опару, борошно та 80 г вершкового масла.
- Замісіть м'яке еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
- Змішайте м'яке вершкове масло, цукор, корицю та какао.
Формування булочок:
- Розкачайте тісто в прямокутник розміром 30х50 см.
- Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.
- Посипте цукрово-шоколадною сумішшю.
- Згорніть тісто в рулет.
- Наріжте рулет на 12-16 шматочків.
- Викладіть булочки у форму на відстані 2 см один від одного.
- Накрийте рушником і дайте піднятися протягом 20-30 хвилин.
Випікайте булочки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-30 хвилин.
За бажанням полийте булочки згущеним молоком або вершково-сирною заливкою після випікання.
Раніше ми писали рецепт смачних тістечок з листкового тіста.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні