ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пухкі та смачні: ідеальний рецепт сінабонів

Рецепти 21:59 - 25 лютого 2024

Смачні та пухкі булочки з корицею, які варто зробити кожному

Пухкі та смачні: ідеальний рецепт сінабонів

Сінобони/Фото: скрін з відео рецепту Instagram Emiliya.yevtushenko

Сінабони — великі, пухкі булочки з корицею, политі солодкою вершково-сирною глазур'ю. Секрет популярності таких булочок у їхньому неповторному смаку та ароматі. Вони мають багатий, солодкий смак з пікантними нотками кориці.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 мл теплого молока;
  • 5 г сухих дріжджів (1 ч. л.);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 400 г борошна (+/-);
  • 80 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 2 яйця.

Для начинки:

  • 110 г м'якого вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. кориці;
  • 1 ст. л. какао.

Приготування:

  • У теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 1 склянку борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  • Якщо дріжджі активні, опара підніметься і запіниться.
  • В окремій мисці змішайте яйця та 2 ст. л. цукру.
  • Додайте опару, борошно та 80 г вершкового масла.
  • Замісіть м'яке еластичне тісто.
  • Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
  • Змішайте м'яке вершкове масло, цукор, корицю та какао.

Формування булочок:

  • Розкачайте тісто в прямокутник розміром 30х50 см.
  • Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.
  • Посипте цукрово-шоколадною сумішшю.
  • Згорніть тісто в рулет.
  • Наріжте рулет на 12-16 шматочків.
  • Викладіть булочки у форму на відстані 2 см один від одного.
  • Накрийте рушником і дайте піднятися протягом 20-30 хвилин.

Випікайте булочки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-30 хвилин.

За бажанням полийте булочки згущеним молоком або вершково-сирною заливкою після випікання.

Раніше ми писали рецепт смачних тістечок з листкового тіста.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин