Рецепт курча Велінгтон: класика англійської кухні
Готуємо смачне та вишукане курча Велінгтон із простих інгредієнтів

Куряче Веллінгтон/Фото: скрін з відео рецепту Instegram emiliya.yevtushenko
Курча Велінгтон — це елегантна та вишукана страва, що поєднує в собі ніжне куряче філе, ароматні гриби та вершкове масло, загорнуті в хрустке листкове тісто. Виникнення страви пов'язують з англійським фельдмаршалом Артуром Веллінгтоном, переможцем битви при Ватерлоо.
Хочете приготувати курча Велінгтон? Тогді цей рецепт саме для вас.
Інгредієнти:
- 2 курячі філе;
- 500 г листкового тіста ;
- 70 г вершкового масла;
- 300 г печериць;
- 1 цибулина ;
- Ваші улюблені спеції;
- Гірчиця;
- 1 яйце.
Приготування:
- Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору.
- Куряче філе маринуємо в спеціях, робимо в ньому поглиблення, вкладаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо філе по 3 хвилини з кожного боку.
- Розгортаємо 2/4 листкового тіста, щоб загорнути філе. Змащуємо його гірчицею.
- Накриваємо філе 2 шматками тіста з надрізами.
- Змащуємо жовтком з молоком, за бажанням посипаємо кунжутом.
- Випікаємо на деку, застеленому пергаментом, 30-35 хвилин при 180°C.
А на десерт приготуйте сирні вафлі з цукром.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні