ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт курча Велінгтон: класика англійської кухні

Рецепти 13:49 - 02 березня 2024

Готуємо смачне та вишукане курча Велінгтон із простих інгредієнтів

Рецепт курча Велінгтон: класика англійської кухні

Куряче Веллінгтон/Фото: скрін з відео рецепту Instegram emiliya.yevtushenko

Курча Велінгтон — це елегантна та вишукана страва, що поєднує в собі ніжне куряче філе, ароматні гриби та вершкове масло, загорнуті в хрустке листкове тісто. Виникнення страви пов'язують з англійським фельдмаршалом Артуром Веллінгтоном, переможцем битви при Ватерлоо.

Хочете приготувати курча Велінгтон? Тогді цей рецепт саме для вас.

Інгредієнти:

  • 2 курячі філе;
  • 500 г листкового тіста ;
  • 70 г вершкового масла;
  • 300 г печериць;
  • 1 цибулина ;
  • Ваші улюблені спеції;
  • Гірчиця;
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору.
  2. Куряче філе маринуємо в спеціях, робимо в ньому поглиблення, вкладаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо філе по 3 хвилини з кожного боку.
  3. Розгортаємо 2/4 листкового тіста, щоб загорнути філе. Змащуємо його гірчицею.
  4. Накриваємо філе 2 шматками тіста з надрізами.
  5. Змащуємо жовтком з молоком, за бажанням посипаємо кунжутом.
  6. Випікаємо на деку, застеленому пергаментом, 30-35 хвилин при 180°C.

А на десерт приготуйте сирні вафлі з цукром.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин