Фінський пиріг з чорницею: рецепт ніжного десерту
Цей смачний пиріг готується легко і швидко

Фото: Рixabay/ Автор - tookapic
Одним з найвідоміших десертів Фінляндії є чорничний пиріг. Фіни називають ласощь Mustikkapiirakka і обожнюють робити цю випічку в сезон ягід.
Крім чорниці незвичайний смак десерту досягається завдяки використанню двох видів борошна. Якщо ви хочете спекти оригінальний фінський пиріг, необхідно точно дотриматися рецепта.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно - 100 г;
- житнє борошно - 100 г;
- цукор - 200 г;
- вершкове масло - 150 г;
- 2 яйцa;
- чорниця - 400 г;
- сметана - 250 г;
- розпушувач - 1 чайна ложка;
- ванілін - щіпка.
Збийте розм'якшене вершкове масло з 150 г цукру і додайте 1 яйце. Змішайте 2 види борошна з розпушувачем та додайте отриману суміш. Замісіть однорідне тісто і рівномірно розподіліть його по формі, зробивши невеликі бортики висотою 2-3 см.
Випікайте основу в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин. А тим часом можна зайнятися найсмачнішим - начинкою.
Збийте сметану, 50 г цукру, ванілін і 1 яйце. У вас повинна вийти однорідна маса. Залийте начинкою пиріг і випікайте його 10 хвилин при 200 градусах, після зменшіть температуру до 180° С і випікайте десерт ще 20 хвилин.
Пропонуємо вам приготувати ще один літній десерт - полуницю в шоколаді.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!