Ароматна та волога всередині: рецепт пухкої паски на вершках
Спробуйте такий варіант святкової випічки

Рецепт пухкої паски на вершках/Фото: istockphoto
Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами, цукатами, з глазур'ю або без. Розповідаємо, як приготувати паску на вершках, яка виходить пухкою, м'якою і в міру солодкою.
Інгредієнти:
- вершки 20 або 30% 250 мл.
- цукор 300 г.
- дріжджі 50 г.
- яйця 5 шт.
- масло вершкове 180 г.
- борошно 750 г.
- родзинки 100 г
- цукати 30 г.
- ваніль
Спосіб приготування:
Для опари: у теплі вершки (не гарячі) додамо дріжджі і добре розмішуємо до розчинення.
Потім додамо 2 ст.л цукру від загальної кількості, 2 ст.л борошна також від загальної кількості і перемішуємо.
Накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 10-15 хв, щоб опара спрацювала.
Якщо вдома холодно, ставте в духовку на мінімальну температуру, просто щоб лампа гріла.
Тим часом яйця добре збиваємо з цукром до пишності.
Додаємо опару потім, перемішуємо. Вливаємо розтоплене масло(не гаряче), та поступово просіюємо борошно.
Вирішуємо тісто, поки почне відставати від стінок(приблизно 10-15 хв) та додаємо родзинки (я їх попередньо запарила і обсушила), цукати, можна цедру лимона.
Перемішуємо і залишаємо на 1,5 год, щоб тісто дуже добре піднялося.
Потім формуємо пасочки і залишаємо у формах ще мінімум на пів год, щоб вони підросли.
Можна змастити пасочки жовтком чи молоком і тоді ставити вже випікатись при температурі 180 градусів 30 хв, до сухого сірника.
Якщо пасочки зверху підгоряють, накрийте фольгою і спокійно допікайте. Охолонуть, одразу смакуйте.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт сирних рогаликів зі згущеним молоком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!