ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматна та волога всередині: рецепт пухкої паски на вершках

Рецепти 15:49 - 11 квітня 2024

Спробуйте такий варіант святкової випічки

Ароматна та волога всередині: рецепт пухкої паски на вершках

Рецепт пухкої паски на вершках/Фото: istockphoto

Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами, цукатами, з глазур'ю або без. Розповідаємо, як приготувати паску на вершках, яка виходить пухкою, м'якою і в міру солодкою.

Інгредієнти:

  • вершки 20 або 30% 250 мл.
  • цукор 300 г.
  • дріжджі 50 г.
  • яйця 5 шт.
  • масло вершкове 180 г.
  • борошно 750 г.
  • родзинки 100 г
  • цукати 30 г.
  • ваніль

Спосіб приготування:

Для опари: у теплі вершки (не гарячі) додамо дріжджі і добре розмішуємо до розчинення.

Потім додамо 2 ст.л цукру від загальної кількості, 2 ст.л борошна також від загальної кількості і перемішуємо.

Накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 10-15 хв, щоб опара спрацювала.

Якщо вдома холодно, ставте в духовку на мінімальну температуру, просто щоб лампа гріла.

Тим часом яйця добре збиваємо з цукром до пишності.

Додаємо опару потім, перемішуємо. Вливаємо розтоплене масло(не гаряче), та поступово просіюємо борошно.

Вирішуємо тісто, поки почне відставати від стінок(приблизно 10-15 хв) та додаємо родзинки (я їх попередньо запарила і обсушила), цукати, можна цедру лимона.

Перемішуємо і залишаємо на 1,5 год, щоб тісто дуже добре піднялося.

Потім формуємо пасочки і залишаємо у формах ще мінімум на пів год, щоб вони підросли.

Можна змастити пасочки жовтком чи молоком і тоді ставити вже випікатись при температурі 180 градусів 30 хв, до сухого сірника.

Якщо пасочки зверху підгоряють, накрийте фольгою і спокійно допікайте. Охолонуть, одразу смакуйте.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт сирних рогаликів зі згущеним молоком.

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин