ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

5 способів замаринувати цибулю для різних страв

Рецепти 18:26 - 16 квітня 2024

Зібрали рецепти, як замаринувати цибулю для різних видів страв

Як швидко замаринувати цибулю: 5 покрокових рецептів

Як швидко та смачно замаринувати цибулю / Фото: Getty Images

На смак цибуля зазвичай гірчить і щоб позбутися гіркоти, її треба вміти правильно замаринувати. Як замаринувати цибулю для салату, під оселедець і для шашлику, розповідаємо в матеріалі.

Пропорції міняйте на свій смак, адже хтось любить солодше, інші - пожирніше. Але принцип один: потрібно зробити маринад, а потім витримати в ньому цибулю щонайменше півгодини. У такому разі цибулеві кільця стануть смачними, солодкувато-кислими, хрусткими та соковитими одночасно.

Як замаринувати цибулю - простий спосіб

Інгредієнти:

  • цибуля будь-яка (біла, червона, синя) – 2 штуки;
  • сіль – 0,5 чайних ложки;
  • 9% оцет – 2 столові ложки;
  • кип'ячена вода – 100 мілілітрів;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • кріп і петрушка – за бажанням.

Приготування

  1. Очистіть цибулю, наріжте її тонкими кільцями або півкільцями.
  2. У мисці підготуйте маринад, з'єднайте кип'ячену воду (теплу, але не окріп!), сіль і цукор, столовий оцет. Усе розмішайте, щоб крупинки солі та цукру розчинилися повністю. Посуд для маринування в ідеалі має бути скляним, але можна готувати в мисці або в банці.
  3. Нарізану цибулю занурте в маринад. Накрийте її кришкою і приберіть у холодильник на 40-60 хвилин.
  4. Перед подачею злийте маринад. Можна додати рубану петрушку та кріп в однакових пропорціях, тоді закуска стане ще ароматнішою. Така маринована цибуля чудово підходить до шашлику, а також до оселедця. Можна додавати в салати та сендвічі.

Як замаринувати цибулю для салату

Як замаринувати цибулю для салату / Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • червона цибуля – 1 штука;
  • цукор – 50 грамів;
  • сіль – 50 грамів;
  • оцет – 100 грамів;
  • тепла вода – 150 мілілітрів;
  • духмяний перець – 2 горошини;
  • гвоздика – 1 бутон;

Приготування

  1. Почистіть цибулину і наріжте її тонкими півкільцями.
  2. Щоб зробити маринад, у сотейнику або каструлі змішайте цукор, сіль і оцет зі 150 мілілітрів теплої води. Розчиніть інгредієнти та дайте суміші охолонути. Оцет радимо обирати той, який було виготовлено з яблук, винограду, рису чи навіть слив методом природної ферментації. Його кислотність близька до 6%.
  3. Тепер, коли суміш трохи охолола, залийте півкільця цибулі маринадом і додайте спеції. З цибулею добре поєднується гвоздика й ароматний перець. Також можна експериментувати з прянощами відповідно до інгредієнтів салату. Наприклад, можна додати лавровий лист і куркуму до білої ріпчастої цибулі, щоб вона набула красивого жовтого відтінку, а салат заграв веселими барвами.
  4. На фінальному етапі залиште суміш маринуватися на 1-3 години, після чого злийте маринад і додайте цибулю в салат.

Як замаринувати цибулю в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 6-7 штук;
  • рослинна олія – 200 мілілітрів;
  • соєвий соус – 100 мілілітрів.

Приготування

  1. Цибулю наріжте кільцями або півкільцями.
  2. У сотейнику розігрійте олію. Закиньте туди цибулю, перемішайте й одразу ж зніміть із вогню. Перекладіть у миску.
  3. Додайте соєвий соус, перемішайте і залиште за кімнатної температури на 2-3 години. Періодично помішуйте.

Цибулевий маринад для шашлику

Як зробити цибулевий маринад для шашлику / Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 штуки;
  • яблучний оцет – 1 столова ложка;
  • вода – 1,5 склянки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • сіль – 3 чайні ложки.

Приготування

  1. Наріжте цибулю не тонкими скибочками, у глибокій тарілці змішайте сіль і цукор, залийте теплою водою та оцтом. На цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор необхідно буде розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет.
  2. Складіть цибулю в каструльку, залийте маринадом до країв і закрийте кришкою. Залиште на годину, після чого додайте трохи кропу й олії. Таким чином цибуля має зберігатися в холодному місці до 14 днів.

Як замаринувати цибулю для оселедця

Інгредієнти:

  • цибулина – 3 штуки;
  • цукор і олія – 2 столові ложки;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • оцет – 3 столові ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • мелений перець – за смаком.

Приготування

  1. Очистіть цибулю та поріжте скибочками.
  2. У глибокій тарілці змішайте інгредієнти та покладіть до них цибулю. Залиште на 30 хвилин.
  3. Зцідіть маринад, полийте олією, посипте перцем і нехай він постоїть ще 30 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин