Пряна начинка та розсипчасте тісто: рецепт коси з горіховою начинкою
Приготуйте тісто на кисломолочному сирі

Рецепт коси з горіховою начинкою / Фото: Freepik
Готується коса дуже просто, але смак має на мільйон. Ділимося рецептом.
Вам знадобиться:
- 350 г кисломолочного сиру
- 140 г цукру
- 2 яйця
- 80 г олії
- 10 г ванільного цукру
- 500 г борошна
- 20 г розпушувача
- дрібка солі
Начинка:
- 300 г подрібнених волоських горіхів
- 2 яйця
- пів чайної ложки кориці
- 120 мл молока
- 50 г цукру
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Змішайте всі інгредієнти для начинки та перемішайте.
- Для тіста в миску додайте яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, олію та перемішайте. Додайте сир і знову перемішайте.
- Додайте розпушувач та борошно, ретельно вимісіть на робочій поверхні.
- Тісто поділіть порівну. Одну частину розкатайте, товщина має становити 0,5 см. На тісто викладіть половину начинки та розподіліть поверхнею. Скрутіть в рулет та перенесіть на деко, встелене пергаментом.
- Розріжте рулет навпіл, не дорізаючи до кінця зверху. Переплетіть тісто в косу. Так само зробіть з іншою половиною. Випікайте 40 хвилин до рум'яності.
Нещодавно ми ділилися рецептом паски по-австрійськи.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні