Згадаємо смак дитинства: горішки зі згущеним молоком
Колись вони були улюбленими ласощами

Горішки зі згущеним молоком / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Горішки зі згущеним молоком навіть своїм виглядом і ароматом повертають в дитинство. Поностальгуємо та приготуємо їх з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 0,5 ч л солі
- 250 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 0,5 ч л соди
- 1 ч л оцту
- 600 г борошна
- 2-3 банки вареного згущеного молока "ІРИСКА"
*З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 90 горішків
Приготування:
- До яєць додаємо сіль і цукор. Збиваємо до однорідності. Вливаємо розтоплене вершкове масло і ще трішки збиваємо.
- Соду гасимо оцтом і додаємо до яєчної маси. У декілька етапів додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке, еластичне тісто.
- Залишаємо в холодильнику відпочити приблизно на 30 хвилин.
- З тіста формуємо однакові кульки, вагою приблизно 6 г. Викладаємо кульки з тіста у форму для випікання від і готуємо з обох сторін до золотистого кольору.
- Коли горішки охолонуть, кожну половинку наповнюємо згущеним вареним молоком і з’єднуємо в цілий горішок.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом салату з запеченим буряком та кедровими горішками: симфонія смаків.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні