ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Згадаємо смак дитинства: горішки зі згущеним молоком

Рецепти 19:08 - 12 травня 2024

Колись вони були улюбленими ласощами

Горішки зі згущеним молоком

Горішки зі згущеним молоком / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Горішки зі згущеним молоком навіть своїм виглядом і ароматом повертають в дитинство. Поностальгуємо та приготуємо їх з фудблогером Ірискою Дімітровою.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 0,5 ч л солі
  • 250 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 0,5 ч л соди
  • 1 ч л оцту
  • 600 г борошна
  • 2-3 банки вареного згущеного молока "ІРИСКА"

*З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 90 горішків

Приготування:

  1. До яєць додаємо сіль і цукор. Збиваємо до однорідності. Вливаємо розтоплене вершкове масло і ще трішки збиваємо.
  2. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєчної маси. У декілька етапів додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке, еластичне тісто.
  3. Залишаємо в холодильнику відпочити приблизно на 30 хвилин.
  4. З тіста формуємо однакові кульки, вагою приблизно 6 г. Викладаємо кульки з тіста у форму для випікання від і готуємо з обох сторін до золотистого кольору.
  5. Коли горішки охолонуть, кожну половинку наповнюємо згущеним вареним молоком і з’єднуємо в цілий горішок.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом салату з запеченим буряком та кедровими горішками: симфонія смаків.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин