ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Здивуйте рідних незвичним поєднанням: фруктовий плов з родзинками та курагою

Рецепти 16:34 - 17 травня 2024

Ароматні сухофрукти добре поєднуються з розсипчастим рисом та спеціями

Здивуйте рідних незвичним поєднанням: фруктовий плов з родзинками та курагою

Фруктовий плов з родзинками та курагою/Фото: man_darinka.food

Яскравий, апетитний, дуже смачний і простий у приготуванні фруктовий плов ідеально підійде для сніданку. Така смачна та корисна страва неодмінно сподобається дітям. Ароматні сухофрукти добре поєднуються з розсипчастим рисом та спеціями. Куркума надає фруктовому плову апетитного золотистого відтінку, а кориця робить страву неймовірно ароматною. За бажанням у фруктовий плов можна додатково додати солодку моркву або м'якуш гарбуза. Крім кураги та родзинок у плов можна додати чорнослив, в'ялену журавлину, сушені яблука або груші. Для рецепта найкраще використовувати пропарений довгозернистий рис, щоб плов вийшов розсипчастим.

Інгредієнти:

  • довгозернистий рис – 1 ст. об'ємом 250 мл;
  • вода – 250 мл;
  • молоко – 250 мл;
  • вершкове масло – 25 г;
  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г;
  • цукор – 50 г;
  • мелена куркума – 0,25 ч. л.;
  • мелена кориця – 0,25 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготування:

1. Яблуко помиємо, розріжемо навпіл, видалимо серцевину з насінням. Не очищаючи фрукти від шкірки, наріжемо яблуко на кубики невеликого розміру.

2. Викладемо фрукти в ківш або невелику каструлю з розтопленим вершковим маслом. Додамо цукор.

3. Поставимо ківш на середній вогонь. Постійно помішуючи, будемо карамелізувати шматочки яблука протягом 3-4 хвилин.

4. Додамо в плов ретельно промитий довгозернистий пропарений рис.

5. Сухофрукти обдамо окропом, додамо до решти інгредієнтів. За бажанням курагу можна попередньо розрізати на кілька частин.

6. Увіллємо в ківш гаряче молоко та воду в рівних пропорціях. Щоб фруктовий плов вийшов апетитним та ароматним, додамо мелену куркуму та корицю. Для балансу смаку всипмо в плов щіпку дрібної солі.

7. Накриємо ківш кришкою, поставимо його на мінімальний вогонь. Будемо готувати фруктовий плов до повного випаровування рідини. У процесі приготування інгредієнти перемішувати не потрібно.

8. Готову страву приберемо з вогню, перемішаємо та будемо подавати до столу. Ароматний розсипчастий фруктовий плов можна доповнити медом або горішками. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати салат з пекінської капусти з куркою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин