Здивуйте рідних незвичним поєднанням: фруктовий плов з родзинками та курагою
Ароматні сухофрукти добре поєднуються з розсипчастим рисом та спеціями

Фруктовий плов з родзинками та курагою/Фото: man_darinka.food
Яскравий, апетитний, дуже смачний і простий у приготуванні фруктовий плов ідеально підійде для сніданку. Така смачна та корисна страва неодмінно сподобається дітям. Ароматні сухофрукти добре поєднуються з розсипчастим рисом та спеціями. Куркума надає фруктовому плову апетитного золотистого відтінку, а кориця робить страву неймовірно ароматною. За бажанням у фруктовий плов можна додатково додати солодку моркву або м'якуш гарбуза. Крім кураги та родзинок у плов можна додати чорнослив, в'ялену журавлину, сушені яблука або груші. Для рецепта найкраще використовувати пропарений довгозернистий рис, щоб плов вийшов розсипчастим.
Інгредієнти:
- довгозернистий рис – 1 ст. об'ємом 250 мл;
- вода – 250 мл;
- молоко – 250 мл;
- вершкове масло – 25 г;
- кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
- родзинки – 50 г;
- курага – 50 г;
- цукор – 50 г;
- мелена куркума – 0,25 ч. л.;
- мелена кориця – 0,25 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка.
Приготування:
1. Яблуко помиємо, розріжемо навпіл, видалимо серцевину з насінням. Не очищаючи фрукти від шкірки, наріжемо яблуко на кубики невеликого розміру.
2. Викладемо фрукти в ківш або невелику каструлю з розтопленим вершковим маслом. Додамо цукор.
3. Поставимо ківш на середній вогонь. Постійно помішуючи, будемо карамелізувати шматочки яблука протягом 3-4 хвилин.
4. Додамо в плов ретельно промитий довгозернистий пропарений рис.
5. Сухофрукти обдамо окропом, додамо до решти інгредієнтів. За бажанням курагу можна попередньо розрізати на кілька частин.
6. Увіллємо в ківш гаряче молоко та воду в рівних пропорціях. Щоб фруктовий плов вийшов апетитним та ароматним, додамо мелену куркуму та корицю. Для балансу смаку всипмо в плов щіпку дрібної солі.
7. Накриємо ківш кришкою, поставимо його на мінімальний вогонь. Будемо готувати фруктовий плов до повного випаровування рідини. У процесі приготування інгредієнти перемішувати не потрібно.
8. Готову страву приберемо з вогню, перемішаємо та будемо подавати до столу. Ароматний розсипчастий фруктовий плов можна доповнити медом або горішками. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати салат з пекінської капусти з куркою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!