Сирні палички в клярі: ідеальна закуска нашвидкуруч
На приготування такого перекусу піде всього кілька хвилин, але для ідеального результату потрібно чітко дотримуватися інструкцій

Сирні палички в клярі нашвидкуруч / Фото: KamranAydinov/Freepik
Сирні палички в клярі готуються дуже просто. Усередині вони виходять м'якими та соковитими, а зовні — хрусткими й апетитними. Покроковий рецепт сирних паличок допоможе створити ідеальну закуску буквально за кілька хвилин.
Авторами страви вважають італійців. Згодом її розсмакували і європейці, а в оригінальній рецептурі стало ще більше смачної начинки.
Інгредієнти
- Яйце — 2 шт;
- Перець чилі — 1 ч.л;
- Борошно — 100 г;
- Молоко — 2 ст.л;
- Олія соняшникова — 300 мл;
- Кукурудзяні пластівці — 60 г;
- Моцарела — 400 г;
- Часник сушений — 1 ч.л.
Як приготувати сирні палички в клярі
- Наріжте сир на однакові скибочки. Бажано брати тверді сорти, оскільки вони краще тримають форму і в процесі приготування утворюють ту саму, тягучу текстуру.
- Для панірування потрібно в міксері змішати пластівці, часник, мелений гострий перець. У вас має вийти крихта. Якщо хочете, можете для смаку додати ще прованських трав або іншої улюбленої приправи.
- Яйця змішайте з молоком кімнатної температури.
- Кожен шматочок сиру потрібно як слід вмочати в борошні, яєчній суміші та паніровці. Процес бажано повторити ще раз, щоб кляр став щільнішим.
- Обсмажуйте палички на сковороді з товстим дном у достатній кількості фритюру. Страва готова, щойно набуде золотистої скоринки.
- Далі їх залишиться лише дістати й викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
Сирні палички в клярі бажано подавати на стіл із яким-небудь соусом. Раніше ми опублікували рецепт томатного соусу з яблуками, який чудово підійде до такої закуски.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!