Спагеті з креветками та мідіями: швидкий і ароматний рецепт за 20 хвилин
Цю страву можна подавати як у будні дні, так і на свята

Спагеті з морепродуктами/Фото: Bing
Ця страва поєднує в собі ніжні креветки, соковиті мідії та вершковий соус з ароматом розмарину, створюючи неймовірно смачну та ситну пасту, яка стане окрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
- 200 г спагетті.
- 500 г очищених креветок.
- 200 г мідій в раковинах.
- 3 зубчики часнику.
- 50 г вершкового масла.
- 1 гілочка свіжого розмарину або 2 г сушеного.
- 200 мл вершків.
- 100 г тертого пармезану.
- Петрушка для подачі (за бажанням).
Приготування:
- Відваріть спагетті згідно з інструкцією на упаковці, але не доварюйте 1 хвилину. Злийте воду, зберігши при цьому 100 мл води для соусу.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнений часник і розмарин та обсмажте протягом 30 секунд, доки не з'явиться аромат.
- Додайте креветки і обсмажте протягом 2-3 хвилин, поки вони не стануть рожевими.
- Додайте мідії та влийте 100 мл води, збереженої від варіння спагетті. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 5 хвилин, поки мідії не розкриються.
- Влийте вершки і доведіть до кипіння. Додайте тертий пармезан і перемішайте, поки сир не розплавиться.
- Додайте спагетті до соусу і перемішайте, щоб все добре покрилося. Тушкуйте протягом 1 хвилини.
- Зніміть з вогню, приправте сіллю та перцем за смаком.
- Подавайте негайно, посипавши петрушкою (за бажанням).
Спробуйте приготувати крем-суп из моркови со сливками.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні