ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Бюджетний та смачний сезонний десерт: готуємо повітряний тірамісу з полуницею

Рецепти 21:11 - 27 травня 2024

Справжній шматочок Італії на вашій кухні

Готуємо тірамісу з полуницею/Фото: кадр з відео

Готуємо тірамісу з полуницею/Фото: кадр з відео

Тірамісу – це божественно смачний, дивовижно красивий та неймовірно ароматний італійський десерт. Його полюбили не тільки за красу та смак, але й через легкість та швидкість приготування.

Пропонуємо вам додати до одного з найпопулярніших десертів весняну нотку та спробувати приготувати тірамісу з полуницею. Яскрава та ароматна ягода тільки покращить цей десерт.

Рецепт тірамісу з полуницею: інгредієнти

  • печиво савоярді;
  • 250 г полуничного пюре;
  • 130 г цукру;
  • 8 г пектину або 2 ч. л кукурудзяного крохмалю;
  • 150 мл жирних вершків від 33%;
  • 470 г маскарпоне кімнатної температури;
  • 9 г желатину замоченого у 45мл води;
  • 300 мл добре завареної кави.

Для глазурі:

  • 5 г желатину замоченого у 35мл води;
  • 75 г цукру;
  • 50 г згущеного молока;
  • 90 г шоколаду;
  • 35 мл води.

Спосіб приготування тірамісу з полуницею:

  1. Цукор з пектином або крохмалем перемішуємо вінчиком. Додаємо до пюре і ставимо на невеликий підігрів. Постійно помішуючи проварюємо масу 30-40 секунд після закипання. Даємо охолонути впродовж 2-3 хвилин і додаємо желатин. Перемішуємо до повного його розчинення.
  2. Окремо збиваємо охолодженні вершки до мʼяких піків. Зʼєднуємо вершки з полуничною основою. Перемішуємо до однорідності і додаємо маскарпоне. Знову вимішуємо до однорідності.
  3. Цукор, воду та згущене молоко ставимо на невеликий підігрів, проварюємо до закипання. Даємо охолонути впродовж однієї хвилини. Додаємо желатин, вимішуємо до однорідності.
  4. Гарячою масою заливаємо шоколад. Знову вимішуємо. Покриваємо глазурʼю десерт, який перед покриттям повинен постояти дві-три години в холодильнику.
  5. За бажанням викладаємо полуницю. Ставимо в холодильник ще на півтори години.

Збірка тірамісу на відео.

Цей мусовий десерт такий ніжний, що неможливо зупинитись. У сезон полуниці ви повинні обов’язково приготувати та здивувати гарною подачею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин