Французький відкритий пиріг з пісочного тіста: рецепт полуничної галети
Побалуйте себе ягідною випічкою

Готуємо полуничну галету/Фото: кадр із відео
Якщо вам хочеться побалувати себе смачною випічкою з сезонних фруктів і ягід, ідеальним варіантом є галета з полуницеюю. Цей десерт готується дуже швидко, виглядає привабливо і підійде навіть для святкового столу.
Полунична галета – це французький відкритий пиріг, який готують на пісочному тісті. Можна також приготувати і солодку, і солону начинку, адже вийде однаково смачно.
Рецепт полуничної галети: інгредієнти
- борошно – 190 гр
- сіль – дрібка
- цукор – 2 ст. л
- охолоджене масло – 115 гр
- холодна вода – 3-4 ст. л
- яйце або жовток для змащення
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л
- цукрова пудра – 1 ст. л
- полуниця – 300-400 гр
Спосіб приготування полуничної галети:
- До борошна додаємо: дрібку солі, цукрову пудру та перемішуємо.
- Ріжемо холодне масло на кубики та кладемо до суміші з борошна, яку ми зробили. Швидко перетираємо з борошном, щоб масло не підтало.
- Додаємо воду та замішуємо пісочне тісто. Кладемо в пакет або плівку та в холодильник на 1 годину.
- Нарізаємо полуницю та поєднуємо крохмаль з цукровою пудрою.
- Розкатуємо тісто між двома листами пергаменту. Присипаємо сумішшю крохмалю та цукрової пудри, але трошки залишаємо для того щоб присипати полуницю.
- Викладаємо полуницю, загортаємо та заліпляємо краї, присипаємо полуницю сумішшю з крохмалем. Змащуємо краї галети яйцем або жовтком та за бажанням присипаємо мигдалевими пластівцями.
- Випікаємо в духовці при 180° — 30-40 хвилин (до золотистого кольору).
- Даємо трішки охолонути, кладемо кульку морозива та пригощаємось.
Також пропонуємо приготувати найвесняніший пиріг. Цей десерт швидко та просто готувати, адже для цього використовується тісто філо з магазину. Ягоди можна додавати будь-які – сезонні чи ваші улюблені.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні