ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Лазанья з тіста філо: неймовірний смак італійської класики

Рецепти 16:29 - 01 червня 2024

Ідеальний рецепт для тих, хто любить італійську кухню

Лазанья з тіста філо: неймовірний смак італійської класики

Лазанья/Фото: Bing

Любите лазанью? Тоді неодмінно спробуйте цей рецепт, який поєднав у собі багатство італійських традицій та зручність тіста філо.

Інгредієнти:

Для болоньєзе:

  • 1 кг м'ясного фаршу (будь-якого за вашим смаком).
  • 1 цибулина.
  • 2-3 зубчики часнику.
  • 1 банка томатної пасти або 500 мл томатного соку.
  • Сіль та перець за смаком.

Для соусу бешамель:

  • 50 г вершкового масла.
  • 50 г борошна.
  • 500 мл молока.
  • Сіль та перець за смаком.

Додатково:

  • 300 г твердого сиру (пармезан, моцарелла, гауда).
  • Тісто філо (кількість залежить від розміру форми).

Приготування:

  1. Болоньєзе. Подрібніть цибулю та часник. Обсмажте їх на сковороді з олією до м'якості. Додайте фарш і обсмажте, розбиваючи грудки лопаткою. Влийте томатну пасту або сік, посоліть, поперчіть і тушкуйте на повільному вогні 20-30 хвилин.
  2. Бешамель. Розтопіть вершкове масло в каструлі. Додайте борошно і швидко перемішайте, щоб не утворилися грудки. Поступово влийте тепле молоко, постійно помішуючи віничком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5-10 хвилин, до загустіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Збирання лазаньї. На дно форми для випічки викладіть трохи соусу бешамель. Потім шар філо-тіста, далі — болоньєзе, посипаний тертим сиром. Повторіть шари, закінчуючи сиром.
  4. Випікання. Розігрійте духовку до 180°C. Накрийте форму фольгою і випікайте лазанью 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу, посипте лазанью тертим пармезаном і запікайте ще 10 хвилин, до золотистого кольору.
  5. Подавайте лазанью гарячою, насолоджуючись неймовірним смаком і ароматом!

Для більш насиченого смаку болоньєзе можна додати до фаршу подрібнені моркву та селеру. Замість томатної пасти можна використовувати свіжі помідори, подрібнені блендером.

Спробуйте приготувати пиріг без замісу з шинкою та сиром.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин