Лазанья з тіста філо: неймовірний смак італійської класики
Ідеальний рецепт для тих, хто любить італійську кухню

Лазанья/Фото: Bing
Любите лазанью? Тоді неодмінно спробуйте цей рецепт, який поєднав у собі багатство італійських традицій та зручність тіста філо.
Інгредієнти:
Для болоньєзе:
- 1 кг м'ясного фаршу (будь-якого за вашим смаком).
- 1 цибулина.
- 2-3 зубчики часнику.
- 1 банка томатної пасти або 500 мл томатного соку.
- Сіль та перець за смаком.
Для соусу бешамель:
- 50 г вершкового масла.
- 50 г борошна.
- 500 мл молока.
- Сіль та перець за смаком.
Додатково:
- 300 г твердого сиру (пармезан, моцарелла, гауда).
- Тісто філо (кількість залежить від розміру форми).
Приготування:
- Болоньєзе. Подрібніть цибулю та часник. Обсмажте їх на сковороді з олією до м'якості. Додайте фарш і обсмажте, розбиваючи грудки лопаткою. Влийте томатну пасту або сік, посоліть, поперчіть і тушкуйте на повільному вогні 20-30 хвилин.
- Бешамель. Розтопіть вершкове масло в каструлі. Додайте борошно і швидко перемішайте, щоб не утворилися грудки. Поступово влийте тепле молоко, постійно помішуючи віничком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5-10 хвилин, до загустіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Збирання лазаньї. На дно форми для випічки викладіть трохи соусу бешамель. Потім шар філо-тіста, далі — болоньєзе, посипаний тертим сиром. Повторіть шари, закінчуючи сиром.
- Випікання. Розігрійте духовку до 180°C. Накрийте форму фольгою і випікайте лазанью 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу, посипте лазанью тертим пармезаном і запікайте ще 10 хвилин, до золотистого кольору.
- Подавайте лазанью гарячою, насолоджуючись неймовірним смаком і ароматом!
Для більш насиченого смаку болоньєзе можна додати до фаршу подрібнені моркву та селеру. Замість томатної пасти можна використовувати свіжі помідори, подрібнені блендером.
Спробуйте приготувати пиріг без замісу з шинкою та сиром.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні