Хлібний квас: рецепт освіжаючого напою
Домашній квас є смачною та корисною альтернативою придбаного в магазині напою

Фото: Unsplash/ Автор - Patrick Fore
Квас - саме те, що потрібно в спекотну пору року. Цей напій вгамує спрагу і збагатить організм корисними речовинами. Він стане чудовою альтернативою газованим напоям.
Традиційний квас готують з хліба. Якщо ви хочете отримати по-справжньому смачний і корисний напій, приготуйте його самостійно.
Інгредієнти:
- Бородинський хліб - 400 г;
- Цукор - 70 г;
- Дріжджі (живі) - 2 г;
- Вода - 2,5 літра.
Наріжте хліб великими шматками і просушіть їх на сухій сковороді до появи твердої скоринки. Розчиніть живі дріжджі в невеликій кількості води, коли вони повністю розчинятися додайте цукор і решту води. Перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.
Перекладіть хліб до трилітрової банки, що закручується кришкою, додайте воду з дріжджами і цукром. Закрийте банку нещільно кришкою і залиште напій бродити на 1-4 дні. Чим довше ви витримаєте квас, тим більш насиченим буде його смак і різкість.
Раніше ми розповідали, як приготувати хрустке лимонне печиво.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!