Чізкейк Нью-Йорк з печивом Орео та полуницею: оновлений рецепт
Встигніть побалувати своїх рідних

Чізкейк Нью-Йорк із печивом Орео /Фото: Bing
Цей чарівний десерт поєднує в собі ніжну сирну начинку, хрустку основу з печива Орео та солодку свіжість полуниці.
Інгредієнти:
Для основи:
- 200 г печива до чаю.
- 150 г печива Орео.
- 170 г вершкового масла (розтопити).
- 400 г вершкового сиру (9-11%).
- 200 мл вершків (20-33%).
- 130 г цукру.
- 10 г ванільного цукру.
- 250 г маскарпоне (або вершкового сиру).
- 4 яйця.
- 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для полуничного соусу:
- 200 г полуниці.
- 50 г цукру.
- 1 ст. л. лимонного соку.
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
- Основа. Подрібніть печиво в блендері до крихти. Змішайте крихту з розтопленим маслом. Викладіть суміш у роз'ємну форму, утрамбуйте та поставте в холодильник.
- Начинка. Збийте вершковий сир з цукром і ванільним цукром до однорідної маси. Додайте вершки, маскарпоне, яйця по одному, постійно збиваючи. Додайте крохмаль і збийте до гладкості.
- Випікання. Вилийте начинку на охолоджену основу. Загорніть форму фольгою, щоб вода не потрапила всередину. Поставте форму у велике деко, на дно якого налийте гарячу воду (приблизно 1/3 висоти форми). Випікайте в розігрітій до 140-130°C духовці протягом 2 годин.
- Полуничний соус. Подрібніть полуницю в блендері. Додайте цукор, лимонний сік і крохмаль. Поставте на невеликий вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть 1-2 хвилини до загустіння.
- Охолодження. Дайте чізкейку повністю охолонути в духовці з відкритими дверцятами, потім у холодильнику мінімум 4 години, а краще на ніч.
- Подача. Перед подачею полийте чізкейк полуничним соусом і прикрасьте свіжими ягодами.
Спробуйте приготувати вареники по-полтавськи.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні