Фокачча без замішування: неймовірно просто!
Ця страва може стити вашею візитківкою

Фокачча/Фото: Bing
Цей рецепт вразить вас своєю простотою. Вам не знадобиться ні місити тісто руками, ні довго чекати його підйому. Вже за кілька годин ви зможете насолодитися ароматним, хрустким коржиком з начинкою з помідорів черрі, розмарину та морської солі.
Інгредієнти:
- 320 г теплої води.
- 7 г солі.
- 4 г сухих дріжджів.
- 12 г оливкової олії + додатково для змащування.
- 400 г борошна.
Для начинки:
- Помідори черрі.
- Розмарин.
- Морська сіль.
Приготування:
- Замішування тіста. У великій мисці змішайте воду, сіль, дріжджі, оливкову олію та борошно. За допомогою ложки перемішайте інгредієнти до однорідної маси. Накрийте миску рушником і залиште тісто на 50 хвилин у теплому місці.
- Підйом тіста. Протягом наступних 30 хвилин тричі "складіть" тісто. Для цього зволожите руки оливковою олією, підніміть один край тіста, потягніть його до центру, а потім накрийте ним протилежний край. Поверніть миску з тістом і повторіть процес ще двічі.
- Формування фокаччі. Перекладіть тісто у форму для випікання, застелену пергаментом і змащену оливковою олією. Ви можете зробити це заздалегідь і поставити тісто в холодильник на ніч, або ж перед випіканням.
- Фінальне вистоювання. Накрийте тісто плівкою і залиште його в холодильнику на 12-18 годин (або 1 годину при кімнатній температурі).
- Випікання. Розігрійте духовку до 240°C за 50 хвилин до випікання. Змастіть руки оливковою олією і злегка втисніть пальцями в тісто, створюючи ямки. Розподіліть по фокаччі помідори черрі, посипте розмарином і морською сіллю.
- Випікайте фокаччу протягом 30-35 хвилин при 230°C. Готова фокачча повинна бути золотисто-коричневого кольору.
Спробуйте приготувати яскраві млинці з полуницею.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні