ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Фокачча без замішування: неймовірно просто!

Рецепти 08:56 - 22 червня 2024

Ця страва може стити вашею візитківкою

Фокачча без замішування: неймовірно просто!

Фокачча/Фото: Bing

Цей рецепт вразить вас своєю простотою. Вам не знадобиться ні місити тісто руками, ні довго чекати його підйому. Вже за кілька годин ви зможете насолодитися ароматним, хрустким коржиком з начинкою з помідорів черрі, розмарину та морської солі.

Інгредієнти:

  • 320 г теплої води.
  • 7 г солі.
  • 4 г сухих дріжджів.
  • 12 г оливкової олії + додатково для змащування.
  • 400 г борошна.

Для начинки:

  • Помідори черрі.
  • Розмарин.
  • Морська сіль.

Приготування:

  1. Замішування тіста. У великій мисці змішайте воду, сіль, дріжджі, оливкову олію та борошно. За допомогою ложки перемішайте інгредієнти до однорідної маси. Накрийте миску рушником і залиште тісто на 50 хвилин у теплому місці.
  2. Підйом тіста. Протягом наступних 30 хвилин тричі "складіть" тісто. Для цього зволожите руки оливковою олією, підніміть один край тіста, потягніть його до центру, а потім накрийте ним протилежний край. Поверніть миску з тістом і повторіть процес ще двічі.
  3. Формування фокаччі. Перекладіть тісто у форму для випікання, застелену пергаментом і змащену оливковою олією. Ви можете зробити це заздалегідь і поставити тісто в холодильник на ніч, або ж перед випіканням.
  4. Фінальне вистоювання. Накрийте тісто плівкою і залиште його в холодильнику на 12-18 годин (або 1 годину при кімнатній температурі).
  5. Випікання. Розігрійте духовку до 240°C за 50 хвилин до випікання. Змастіть руки оливковою олією і злегка втисніть пальцями в тісто, створюючи ямки. Розподіліть по фокаччі помідори черрі, посипте розмарином і морською сіллю.
  6. Випікайте фокаччу протягом 30-35 хвилин при 230°C. Готова фокачча повинна бути золотисто-коричневого кольору.

Спробуйте приготувати яскраві млинці з полуницею.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин