Швидкий обід за 30 хвилин: теплий салат з телятиною та овочами
Подавайте цей салат з грінками або крутонами

Теплий салат із телятиною/Фото: Bing
Цей салат з ніжним телятиною та свіжими овочами стане чудовою ситною стравою для обіду або вечері. Рецепт простий, швидкий, а інгредієнти легко доступні.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 300 г телятини (вирізка або лопатка).
- 1 болгарський перець.
- 200 г печериць.
- Мікс салату.
- 8 помідорів черрі.
- Сіль, перець.
- 2 ст. л. соєвого соусу (для маринаду).
Для заправки:
- 1 ст. л. оливкової олії.
- 1 ч. л. меду.
- Дрібка солі.
- Сік лимона за смаком.
- 1 ст. л. гірчиці в зернах.
Приготування:
- Маринад. Наріжте болгарський перець соломкою. Змішайте перець з соєвим соусом і маринуйте 10 хвилин.
- Гриби. Печериці наріжте скибочками. Розігрійте сковороду-гриль або звичайну сковороду з олією. Обсмажте гриби до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
- М'ясо. Телятину наріжте тонкими смужками. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте м'ясо на сильному вогні до золотистої скоринки, близько 4-5 хвилин. Не пересмажте, щоб м'ясо залишалося соковитим.
- Збірка салату. На тарілку викладіть мікс салату, додайте маринований перець, обсмажені гриби та телятину. Розріжте помідори черрі навпіл і додайте до салату.
- Заправка.З'єднайте оливкову олію, мед, сіль, лимонний сік і гірчицю в зернах. Перемішайте до однорідності.
- Полийте салат заправкою і подавайте негайно.
Для більш насиченого смаку м'яса можна замаринувати його в соєвому соусі, спеціях та олії за 30 хвилин до смаження.
До салату можна додати інші овочі за смаком, наприклад, цибулю, огірки або авокадо.
Спробуйте приготувати дієтичні рублені котлетки з овочами.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні