Консервація на зиму: як приготувати мариновані помідори
Готувати овочі потрібно тільки в емальованому посуді

Фото: Pixabay
Зараз почалася пора, коли всі господині починають закривати овочі і фрукти на зиму, щоб цілий рік отримувати вітаміни. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт маринованих помідорів.
Перед тим як законсервувати помідори ретельно їх промийте і переберіть. Банки необхідно простерилізувати.
Інгредієнти на 2 банки:
- помідори - 1-2 кг;
- вода - 1 л;
- парасольки кропу разом зі стеблами - 2-3 шт;
- листя вишні - 1-2 шт;
- листя смородини - 1-2 шт;
- листя хрону - 1-2 шт;
- зубчики часнику - 4-5 шт;
- 3 столові ложки солі з невеликою гіркою.
Приготування:
Крок 1. У банку помістіть половину крупно нарізаного кропу, 1 лист хрону, листя смородини та вишні, і половину крупно нарізаного часнику.
Крок 2. Необхідно проколоти зубочисткою або ножем попки помідорів.
Крок 3. Помідори щільно укладіть в банку.
Крок 4. Зверху овочів покладіть залишки часнику, кропу і 1 лист хрону.
Крок 5. У холодній воді розчиніть сіль та залийте помідори.
Консервовані помідори готові! Смачного!
Раніше ми повідомили, що як приготувати огірки по-королівськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!