Соковите яловичина в червоному вині з овочами
Страва хоч на кожен день

Соковита яловичина/Фото: Bing
Ця соковита яловичина з овочами, приготована в червоному вині і томатній пасті, стане справжньою окрасою будь-якої трапези. М'ясо довго тушкується на маленькому вогні, що робить його надзвичайно ніжним і ароматним. Поєднання яловичини з морквою, селерою, цибулею і болгарським перцем в соусі з червоного вина створює багатий смаковий профіль, а порція з картопляним пюре робить страву ідеальною для сімейної вечері або святкового обіду.
Інгредієнти:
- 1,5 кг яловичини.
- 2 морквини.
- 2 стебла селери.
- 2 цибулини.
- 1 болгарський перець.
- голівка часнику.
- 300 мл червоного вина.
- 200 г томатної пасти.
Приготування:
- Яловичину посоліть і поперчіть за смаком, залиште в холодильнику на годину.
- Обсмажте м'ясо з усіх боків на розігрітій пательні до золотистої скоринки.
- Овочі наріжте великими шматками. Налийте олію в каструлю, додайте овочі, сіль і перець, і обсмажте їх.
- Через 7-8 хвилин додайте томатну пасту і тушкуйте разом з овочами. Влийте вино, покладіть м'ясо, долийте воду (або м'ясний бульйон), щоб покрити м'ясо. Підсоліть за смаком і тушкуйте на маленькому вогні 3-4 години.
- Коли м'ясо буде готове, проціджуйте бульйон, додайте шматок масла і подавайте з картопляним пюре.
Спробуйте приготувати аранчіні з м'ясною начинкою: класичний італійський рецепт.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні