Фруктова насолода: неймовірно смачна галета з персиком та інжиром
Можна сміливо експериментувати з начинкою, але цей варіант — найкращий

Галета з персиком та інжиром/Фото: Bing
Галета з персиком та інжиром — це легкий і ароматний десерт, який поєднує в собі хрустке тісто і соковиті фрукти. Вона відрізняється від звичайних пирогів своєю відкритою формою, що дозволяє фруктам карамелізуватися і надавати особливого смаку. Така галета ідеально підходить для літнього столу, коли хочеться чогось свіжого та легкого.
Інгредієнти:
- 200 г борошна.
- 80 г холодного масла.
- 1 ч.л. солі.
- 2 ст.л. цукру.
- 1 жовток.
- 100 г творогу.
- 1 персик.
- цукор.
- тростинний цукор.
- інжир.
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно додайте сіль, цукор і натерте холодне масло. Ретельно перетріть усе руками. Додайте жовток і творог, замісіть тісто, накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 30-40 хвилин.
- Наріжте персик або інший улюблений фрукт для начинки.
- Розкачайте тісто в коло діаметром 30-40 см. Викладіть на нього нарізаний персик, посипте цукром і загорніть краї галети. Змастіть краї жовтком і ще раз присипте цукром.
- Випікайте при 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Спробуйте приготувати ароматний рисовий суп з куркою та кокосовим молоком.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні