ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рулет з вафель: давно відомий, але несправедливо забутий

Рецепти 15:15 - 04 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування Рулет з вафель

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Давно відомий, але несправедливо забутий.

Що треба:

  • вафлі квадратні - 4 листи;
  • галаретка - 2 п;

Крем шоколадний:

  • крекер коричневий -1 п;
  • вода - 500 мл;
  • какао - 50 г;
  • цукор - 200 г;

Крем кокосовий:

  • кокосова стружка - 100 г;
  • молоко кипʼячене - 100 мл;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • вершкове масло - 300 г.

Приготування:

Готуємо желе: розводимо його гарячою водою у 300 мл води (не так, як пише на упаковці), щоб було пружніше. Розливаємо у форми (лотки або ін.) і ставимо в холодильник застигати, краще на ніч.

Кокосовий крем: Нагріваємо молоко і гарячим вливаємо у кокосову стружку (я давала трошки більше ніж 100 мл, десь 120). Залишаємо набухати і холонути до кімнатної температури. Перед нанесенням на вафлі збиваємо масло з пудрою і додаємо запарену стружку, перемішуємо.

Готуємо шоколадний крем: наливаємо воду у сотейник, додаємо цукор і какао, перемішуємо і доводимо до кипіння. В цей час додаємо подрібнений крекер, перемішуємо. Швидко (гарячим) наносимо на вафлі (не мастимо 1 см до краю).

Даємо крему на вафлях трохи схолонути і викладаємо кокосовий крем. Тоді на край викладаємо смужкою желе і щільно загортаємо в рулет. Незмащений край вафель промокаємо окропом.

Рулети ставимо в холодильник, мінімум на 2 години. Нарізаємо порційно і смакуємо.

Картопляні сирні галушки: у захваті будуть всі.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин