Пряний морквяно-сочевичний суп: рецепт для тих, хто хоче бути здоровим
Здоровий спосіб життя вимагає здорової їжі з необхідними організму вітамінами

Фото: bbcgoodfood.com
Сьогодні пропонуємо приготувати не тільки смачний, але ще й дуже корисний суп із моркви та сочевиці.
Перша наситить ваш організм вітаміном A, який виступає в ролі такого собі бар'єру для всього імунітету, а друга містить амінокислоти — вони впливають на роботу мозку, нервову систему і навіть на настрій.
Інгредієнти
- Насіння кмину - 2 ч. л.
- Пластівці чилі - дрібка
- Оливкова олія - 2 ст.л
- Морква - 600 г
- Червона сочевиця - 150 г
- Овочевий бульйон - 1 л
- Молоко - 125 мл
Рецепт
- У великій каструлі на олії обсмажуйте близько 1 хвилини насіння кмину з перцем чилі. Воно почне активно виділяти аромат, після чого приблизно половину потрібно прибрати.
- Додайте туди оливкову олію, терту крупно моркву, сочевицю і залийте все бульйоном (можна з кубика). Також влийте молоко і доведіть до кипіння.
- Вогонь встановіть на повільний режим і готуйте 15 хвилин, щоб сочевиця набрякла і стала м'якою.
- За допомогою зануреного блендера збийте до стану пюре. Додайте улюблені приправи та перемішайте.
Також вам сподобається салат із курячою нарізкою.
Джерело:
bbcgoodfood.com
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні