ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пряний морквяно-сочевичний суп: рецепт для тих, хто хоче бути здоровим

Рецепти 08:25 - 04 квітня 2025

Здоровий спосіб життя вимагає здорової їжі з необхідними організму вітамінами

Фото: bbcgoodfood.com

Фото: bbcgoodfood.com

Сьогодні пропонуємо приготувати не тільки смачний, але ще й дуже корисний суп із моркви та сочевиці.

Перша наситить ваш організм вітаміном A, який виступає в ролі такого собі бар'єру для всього імунітету, а друга містить амінокислоти — вони впливають на роботу мозку, нервову систему і навіть на настрій.

Інгредієнти

  • Насіння кмину - 2 ч. л.
  • Пластівці чилі - дрібка
  • Оливкова олія - 2 ст.л
  • Морква - 600 г
  • Червона сочевиця - 150 г
  • Овочевий бульйон - 1 л
  • Молоко - 125 мл

Рецепт

  1. У великій каструлі на олії обсмажуйте близько 1 хвилини насіння кмину з перцем чилі. Воно почне активно виділяти аромат, після чого приблизно половину потрібно прибрати.
  2. Додайте туди оливкову олію, терту крупно моркву, сочевицю і залийте все бульйоном (можна з кубика). Також влийте молоко і доведіть до кипіння.
  3. Вогонь встановіть на повільний режим і готуйте 15 хвилин, щоб сочевиця набрякла і стала м'якою.
  4. За допомогою зануреного блендера збийте до стану пюре. Додайте улюблені приправи та перемішайте.

Також вам сподобається салат із курячою нарізкою.

Джерело: bbcgoodfood.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин