Вони завжди будуть актуальні: пухкі пампушки з часником
Ідеальний варіант до борщу

Пампушки до борщу/Фото: Bing
Пухкі пампушки з часником – це неперевершене доповнення до борщу, яке подарує вашій трапезі особливий смаковий акцент. Їх легка, повітряна текстура і ароматна часникова заправка створюють ідеальну гармонію. Тісто для пампушок виходить м’яким і ніжним завдяки простому рецепту з дріжджами, молоком та олією. Після випікання, гарячі пампушки змащують часниковою сумішшю з кропом, яка надає їм неповторного аромату і пікантності. Це ідеальний варіант для святкового обіду або затишної вечері.
Інгредієнти для пампушок:
- 30 г живих дріжджів.
- 250 мл молока.
- 450 г борошна.
- 1 ч.л. солі.
- 1 ст.л. цукру.
- 1 яйце.
- 3 ст.л. олії.
Для заправки:
- 4 зубчики часнику.
- 1 пучок кропу.
- 1 ст.л. олії.
- 50 мл води.
- дрібка солі.
Приготування:
- Розтираємо дріжджі з цукром, додаємо тепле молоко і залишаємо на 10 хвилин. Додаємо яйце, сіль, 3 ст.л. борошна, перемішуємо, вливаємо олію та поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто та залишаємо його під рушником у теплому місці на 1 годину.
- Розділяємо тісто на 2 частини, одну з них розкачуємо в ковбаску і ділимо на 8 частин. Кожна частинка повинна важити приблизно 50 г.
- Форму для випікання змащуємо олією. З тіста формуємо кульки, розкладаємо їх у формі на відстані 1 см одна від одної, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
- Для заправки дрібно нарізаємо кріп, видавлюємо часник, додаємо олію, воду та сіль. Ще гарячі пампушки змащуємо цією ароматною сумішшю і насолоджуємось!
Спробуйте цей рецепт класичного хот-дога.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні