ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страви японськоїх кухні вдома: онігірі з тунцем та соусом

Рецепти 19:15 - 31 серпня 2024

Відеорецепт допоможе приготувати екзотичну японську закуску вдома

Онігірі з тунцем та соусом

Онігірі з тунцем та соусом / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Онігірі з тунцем та пікантним соусом сподобаються навіть тим, хто не є фаном японської кухні. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.

Інгредієнти:

  • 1 скл рису для суші
  • 1,25 скл води

Заправка для рису:

  • 4 ст л рисового оцту
  • 1 ст л цукру
  • 1 ч л солі

Начинка:

  • 160 г консервованого тунця
  • 1 ст л майонезу
  • 1-2 ч л соусу Sriracha
  • зелена цибуля
  • норі
  • кунжут

Приготування:

  1. Рис промиваємо декілька раз, поки вода не стане прозорою. Зливаємо воду і заливаємо рис холодною водою у пропорції 1: 1,25.
  2. На сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо 10 — 15 хвилин, поки майже не залишиться води.
  3. Знімаємо з вогню, накриваємо спочатку рушничком, а зверху кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
  4. Заправка: до рисового оцту додаємо сіль, цукор і нагріваємо на малому вогні, постійно помішуючи, до розчинення солі і цукру, не доводячи до кипіння.
  5. Заливаємо рис заправкою і обережно перемішуємо від країв до середини. Даємо настоятися 10 хвилин.
  6. Для начинки з консервованого тунця зливаємо рідину і додаємо трішки майонезу. Для більш цікавого смаку і пікантної гостринки додаємо соус Sriracha Руна, а також нарізану зелену цибулю.
  7. Формуємо онігірі. На харчову плівку викладаємо 100 г риса і притискаємо ложкою. Всередину викладаємо начинку. Підбираємо краї плівки таким чином, щоб рис закрив начинку і утворилась кулька. Трішки притискаємо руками, а потім надаємо форму трикутника.
  8. Знімаємо плівку, обгортаємо онігірі смужкою норі, а торці обвалюємо в кунжуті.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом голубців без м'яса: варіант з овочевою начинкою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин