Страви японськоїх кухні вдома: онігірі з тунцем та соусом
Відеорецепт допоможе приготувати екзотичну японську закуску вдома

Онігірі з тунцем та соусом / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Онігірі з тунцем та пікантним соусом сподобаються навіть тим, хто не є фаном японської кухні. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 1 скл рису для суші
- 1,25 скл води
Заправка для рису:
- 4 ст л рисового оцту
- 1 ст л цукру
- 1 ч л солі
Начинка:
- 160 г консервованого тунця
- 1 ст л майонезу
- 1-2 ч л соусу Sriracha
- зелена цибуля
- норі
- кунжут
Приготування:
- Рис промиваємо декілька раз, поки вода не стане прозорою. Зливаємо воду і заливаємо рис холодною водою у пропорції 1: 1,25.
- На сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо 10 — 15 хвилин, поки майже не залишиться води.
- Знімаємо з вогню, накриваємо спочатку рушничком, а зверху кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
- Заправка: до рисового оцту додаємо сіль, цукор і нагріваємо на малому вогні, постійно помішуючи, до розчинення солі і цукру, не доводячи до кипіння.
- Заливаємо рис заправкою і обережно перемішуємо від країв до середини. Даємо настоятися 10 хвилин.
- Для начинки з консервованого тунця зливаємо рідину і додаємо трішки майонезу. Для більш цікавого смаку і пікантної гостринки додаємо соус Sriracha Руна, а також нарізану зелену цибулю.
- Формуємо онігірі. На харчову плівку викладаємо 100 г риса і притискаємо ложкою. Всередину викладаємо начинку. Підбираємо краї плівки таким чином, щоб рис закрив начинку і утворилась кулька. Трішки притискаємо руками, а потім надаємо форму трикутника.
- Знімаємо плівку, обгортаємо онігірі смужкою норі, а торці обвалюємо в кунжуті.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом голубців без м'яса: варіант з овочевою начинкою.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні