Готуємо осінні страви: галета з гарбузом та моцареллою
Ця галета поєднує в собі усі аромати осені і стане справжнім хітом на вашому столі

Галета з гарбузом і моцарелою /Фото: BIng
Ця осіння галета – ідеальне поєднання солодкого гарбуза, ніжної моцарели та хрусткого тіста. Вона стане чудовим доповненням до осіннього обіду чи вечері. Особливо якщо ви любите смачні і ситні випічки, цей рецепт вас не розчарує.
Інгредієнти:
- 200 г борошна.
- 80 г холодного масла.
- 1 ч.л. солі.
- 1 ч.л. цукру.
- 1 жовток.
- 100 г і м'який сир.
Для начинки:
- 200 г гарбуза.
- Цибуля-порей.
- 100 г моцарели.
- 50 г творожного сиру.
- 1 ч.л. оливкової олії.
- Італійські приправи.
- Дрібка солі.
- Зелень для прикраси (тим'ян або інша на ваш смак).
Спосіб приготування:
- Приготування тіста. Змішайте просіяне борошно з сіллю і цукром. Додайте холодне масло і перетирайте суміш пальцями до утворення дрібних шматочків. Вмішайте жовток і м'який сир, замісіть тісто. Накрийте плівкою і помістіть у холодильник на 1 годину.
- Приготування начинки: Наріжте гарбуз і обсмажте його до напівготовності на сковороді.
- Формування галети. Розкачайте тісто в круг завтовшки 3-5 мм і діаметром 30 см. Змастіть середину м'яким сиром, розкладіть гарбуз і моцарелу. Посоліть, додайте італійські приправи і краплю оливкової олії. Складіть бортики тіста зверху начинки. Змастіть бортики яйцем і посипте кунжутом або насінням (за бажанням).
- Випікання. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин, поки тісто не стане золотистим і хрустким.
Спробуйте приготувати грибні кошики з курячим фаршем і сирною начинкою.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні