Кружоляти з курки: рецепт смачної страви української кухні
Рецепт традиційної страви, після якої пальчики оближеш

Фото: smachnonews
Кружоляти з курки — це ті ж курячі котлети, але тільки смачніше. Традиційне блюдо української кухні здавна готували в українських селах. Пора відродити цей рецепт.
Інгредієнти
- одна курка;
- батон;
- молоко;
- перетоплене молоко (столова ложка);
- тертий сир (дві столові ложки);
- три жовтка;
- сухарі паніровочні;
- запражка (обсмажена борошно і вершкове масло);
- сік лимонний;
- цукор (чайна ложка).
За смаком можна додати сіль і (або) мелений перець.
Приготування:
Насамперед потрібно відокремити м'ясо курки від кісток. Останні слід залити водою і відваріти як на бульйон. М'ясо перетворити в фарш, а батон замочити в молоці.
Потім з'єднуємо фарш і вимочений в молоці хліб. Додаємо сюди ж перетоплене масло, жовтки і тертий сир. За смаком можна додати спеції. Після цього треба перемішати масу для кружолятів. Зробити з неї котлети і запанірувати їх в сухарях.
Кладемо кружлята на сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до готовності.
Щоб зробити підливу для страви, потрібно з'єднати запражку, лимонний сік, цукор і сіль. Все це залити курячим бульйоном і довести до кипіння на сковороді. Коли маса загусне і стане однорідною, це означає, що підлива готова.
Викласти блюдо на тарілку, полити соусом. Смачного!
Раніше ділилися рецептом ніжних і смачних сирників.
Також розповідали про те, як приготувати холодний борщ.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!