RU UA
1

Кружоляти з курки: рецепт смачної страви української кухні

Рецепти 14:20 - 08 серпня 2021

Рецепт традиційної страви, після якої пальчики оближеш

котлеті

Фото: smachnonews

Кружоляти з курки — це ті ж курячі котлети, але тільки смачніше. Традиційне блюдо української кухні здавна готували в українських селах. Пора відродити цей рецепт.

Інгредієнти

  • одна курка;
  • батон;
  • молоко;
  • перетоплене молоко (столова ложка);
  • тертий сир (дві столові ложки);
  • три жовтка;
  • сухарі паніровочні;
  • запражка (обсмажена борошно і вершкове масло);
  • сік лимонний;
  • цукор (чайна ложка).

За смаком можна додати сіль і (або) мелений перець.

Приготування:

Насамперед потрібно відокремити м'ясо курки від кісток. Останні слід залити водою і відваріти як на бульйон. М'ясо перетворити в фарш, а батон замочити в молоці.

Потім з'єднуємо фарш і вимочений в молоці хліб. Додаємо сюди ж перетоплене масло, жовтки і тертий сир. За смаком можна додати спеції. Після цього треба перемішати масу для кружолятів. Зробити з неї котлети і запанірувати їх в сухарях.

Кладемо кружлята на сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до готовності.

Щоб зробити підливу для страви, потрібно з'єднати запражку, лимонний сік, цукор і сіль. Все це залити курячим бульйоном і довести до кипіння на сковороді. Коли маса загусне і стане однорідною, це означає, що підлива готова.

Викласти блюдо на тарілку, полити соусом. Смачного!

Раніше ділилися рецептом ніжних і смачних сирників.

Також розповідали про те, як приготувати холодний борщ.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин