Напрочуд простий рецепт курки під часниковим соусом
Подайте цю курку з часниковим соусом разом із гарніром, який добре вбиратиме смачний часниковий соус

Курка під часниковим соусом / Фото: simplyrecipes.com
Цей рецепт надзвичайно простий у приготуванні та вимагає лише п’яти інгредієнтів (крім олії, солі та перцю). Якщо у вас є лимон, я рекомендую додати трохи соку наприкінці, щоб збалансувати насичений смак курки.
Якщо ви не хочете витрачати час на нарізання або відбивання курки, залиште її цілою; просто збільшіть час приготування на 3-4 хвилини з кожного боку.
Інгредієнти
- 2 столові ложки оливкової олії
- 6 столових ложок несолоного вершкового масла
- 4 курячі відбивні
- 1 чайна ложка кошерної солі, плюс додатково на смак
- 1/2 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю
- 4 великі зубчики часнику, подрібнені
- 1/4 чашки свіжого листя петрушки та ніжних стебел
- 1/4 чашки дрібно натертого пармезану
- 1 лимон, нарізаний часточками (за бажанням)
Рецепт
- Нагрійте олію та 2 столові ложки вершкового масла на великій сковорідці на середньому вогні. Промокніть курку насухо та приправте з усіх боків 1 чайною ложкою солі та 1/2 чайної ложки перцю.
- Додайте курку на сковороду і готуйте до золотистого кольору з обох боків, поки температура в найтовстішій частині не досягне 180°, близько 3 хвилин з кожного боку. Зніміть сковорідку з вогню та перекладіть курку на тарілку; відкладіть.
- Після зняття сковороди з вогню додайте решту вершкового масла та перемішайте до розтоплення. Додайте часник і смажте до появи аромату, приблизно 1 хвилину.
- Поверніть сковорідку на середній вогонь і покладіть курку назад разом із соками. Додайте половину петрушки та перемішайте, щоб покрити соусом; приправте сіллю та перцем на смак.
Подавайте курку з часниковими булочками, посипавши зверху пармезаном і залишком петрушки. Лимонні часточки можна подати окремо для вичавлювання за бажанням. Залишки курки можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 4 днів.
Раніше ми розповідали, як приготувати капрезе з пастою і насолоджуємося неймовірним смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!