Заливна шарлотка "П'ятихвилинка": просто готується та має фантастичний смак
Ароматна заливна шарлотка стане вашим улюбленим сімейним десертом

Заливна шарлотка/Фото: istockphoto
Заливна шарлотка готується так просто, що у багатьох кулінарів стає улюбленим рецептом. Потрібно лише збити інгредієнти для тіста і залити шматочки фруктів. Десерт отримав назву "П'ятихвилинка", оскільки саме стільки часу знадобиться на приготування, не враховуючи запікання.
Інгредієнти:
- яблука - 3 шт;
- яйця - 3 шт;
- борошно - 250 г;
- цукор - 180 г;
- ванілін — дрібка;
- вершкове масло - 30 г;
- панірувальні сухарі - 3 стіл. л.
Також вам знадобиться форма для випічки діаметром 25 см. Кількість цукру можна зменшити, якщо яблука дуже солодкі.
Яйця разом з цукром і ваніліном збийте міксером або вінчиком. Потім порціями всипайте борошно й одразу перемішуйте, щоб не було грудочок. Яблука промийте, почистіть, розріжте навпіл. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти кубиками.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. Якщо форма силіконова, то цього робити не потрібно. Викладіть на дно шматочки яблук. Зверху розкладіть решту шматочків масла. Вилийте тісто у форму і поставте випікатися на 35 хвилин при 180°. Готовність випічки перевіряйте зубочисткою — вона має залишитися сухою.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт класичного хот-дога.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!