Зігріє холодними осінніми вечорами: рецепт карпатської грибної юшки
Така юшка є традиційною стравою гуцульщини

Карпатська грибна юшка/Фото: скрін
Найсмачніший рецепт української кухні — карпатська грибна юшка. На Закарпатті її зазвичай готують з білими грибами. Однак їх можна замінити, наприклад, печерицями.
Інгредієнти:
- 900 г картоплі
- 350 г м’яса
- 100 г сушених білих грибів(або 400-500 г сирих)
- 40 г олії
- 150 г цибулі
- 200 г моркви
- 1.5 ст.л борошна
- 300 г сметани
- 1.5-2 л води
- пачка плавленого сирку
- сіль, перець, паприка
Приготування:
- залийте окропом сушені гриби, та лишіть на 30 хв
- в каструлю вкиньте нарізану картоплю, та м’ясо (не обов’язково, але по бажанню можна — копчена курка дає класний аромат димку) - залийте водою і ставте варитись
- Злийте з грибів воду, і обсмажте на 1 ст.л олії близько 5 хв. Перекиньте гриби в каструлю — та не забудьте зняти піну в процесі приготування
- влийте в сковорідку олію, та обсмажте 4 хв цибулю. Додайте дрібно натерту моркву і можна ще 1-2 зубчики часнику розчавити, і перемішуючи смажте 5 хв.
- в сковорідку вкиньте борошно і влийте олію, та ретельно вимішайте між собою. Перемішайте разом з цибулею і морквою.
- додайте сметану, сіль, перець, паприку. Якщо виходить дуже густим — влийте з супу 1-2 черпаки води. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте до однорідності
- перекиньте до супу, вимішайте та проваріть ще 5-7 хв і готово до подачі. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт лінивих котлет.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні