ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Зігріє холодними осінніми вечорами: рецепт карпатської грибної юшки

Рецепти 22:00 - 26 вересня 2024

Така юшка є традиційною стравою гуцульщини

Зігріє холодними осінніми вечорами: рецепт карпатської грибної юшки

Карпатська грибна юшка/Фото: скрін

Найсмачніший рецепт української кухні — карпатська грибна юшка. На Закарпатті її зазвичай готують з білими грибами. Однак їх можна замінити, наприклад, печерицями.

Інгредієнти:

  • 900 г картоплі
  • 350 г м’яса
  • 100 г сушених білих грибів(або 400-500 г сирих)
  • 40 г олії
  • 150 г цибулі
  • 200 г моркви
  • 1.5 ст.л борошна
  • 300 г сметани
  • 1.5-2 л води
  • пачка плавленого сирку
  • сіль, перець, паприка

Приготування:

  • залийте окропом сушені гриби, та лишіть на 30 хв
  • в каструлю вкиньте нарізану картоплю, та м’ясо (не обов’язково, але по бажанню можна — копчена курка дає класний аромат димку) - залийте водою і ставте варитись
  • Злийте з грибів воду, і обсмажте на 1 ст.л олії близько 5 хв. Перекиньте гриби в каструлю — та не забудьте зняти піну в процесі приготування
  • влийте в сковорідку олію, та обсмажте 4 хв цибулю. Додайте дрібно натерту моркву і можна ще 1-2 зубчики часнику розчавити, і перемішуючи смажте 5 хв.
  • в сковорідку вкиньте борошно і влийте олію, та ретельно вимішайте між собою. Перемішайте разом з цибулею і морквою.
  • додайте сметану, сіль, перець, паприку. Якщо виходить дуже густим — влийте з супу 1-2 черпаки води. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте до однорідності
  • перекиньте до супу, вимішайте та проваріть ще 5-7 хв і готово до подачі. Всім смачного.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт лінивих котлет.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин