Ніжні бріош-булочки: ідеальна основа для бургерів
Вони залишаються м'якими протягом довгого часу

Бріош-булочки/Фото: Bing
Булочки бріош — це ідеальне доповнення до будь-якого сендвіча. Їхня ніжна текстура і легкий молочний смак роблять їх особливо приємними на смак. Завдяки дріжджовому тісту, булочки виходять повітряними й ароматними, з легким золотистим відтінком після випікання.
Для 8 великих булочок знадобляться:
- тепле молоко - 120 г;
- тепла вода - 120 г;
- 7 г сухих дріжджів;
- 500 г борошна;
- 1 яйце;
- ½ ч.л. солі;
- 3 ст.л. цукру;
- 40 г вершкового масла кімнатної температури;
- кунжут і насіння чіа для посипання;
- жовток + 20 мл молока для змащування.
Приготування:
- Опара: змішуємо тепле молоко, воду, 1 ст.л. цукру, пів склянки борошна і дріжджі. Накриваємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
- Додаємо яйце, цукор, сіль, просіяне борошно й олію. Замішуємо липке тісто і залишаємо його на годину в теплому місці.
- Формуємо 8 кульок, ретельно підгинаючи краї. Викладаємо їх на деко з пергаментом і даємо постояти 20 хвилин. Змащуємо жовтком із молоком, посипаємо кунжутом і чіа, випікаємо 25-30 хвилин за 180°C.
Спробуйте приготувати неймовірну піцу в рулеті.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні