Пана-кота з абрикосами: рецепт вишуканого вершкового десерту
Приготування цієї страви займе дві години

Фото: Instagram/Автор - sweet_foto_rnd
Пана-кота - це класичний італійський десерт, який готується з будь-якими ягодами та фруктами. Пропонуємо вам звернути увагу на рецепт вишуканого вершкового десерту з додаванням абрикос.
Інгредієнти:
- Абрикоси - 450 г;
- Лікер амаретто - 40 мл;
- Вершки (жирність 30 - 33%) - 400 мл;
- Цукор - 200 г;
- Желатин - 5 г.
Приготування:
Крок 1. Замочіть желатин у воді згідно з інструкцією на упаковці. Відставте в сторону на 10 - 15 хвилин, щоб він набряк.
Крок 2. Помийте абрикоси та просушіть паперовими рушниками. Потім їх потрібно розділити на часточки та прибрати кісточки.
Крок 3. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте абрикоси 10 хвилин.
Крок 4. Охолодіть абрикоси та зніміть з них шкірку.
Крок 5. 1/3 частину абрикосів, залийте лікером і додайте столову ложку цукру.
Крок 6. З решти абрикос приготуйте пюре у блендері.
Крок 7. У каструлі змішайте вершки з цукром, потім додайте ваніль за смаком. Отриману суміш доведіть до кипіння.
Крок 8. Додайте до вершків пюре абрикосів і перемішайте. З'єднайте з желатином і знову перемішайте.
Крок 9. Розлийте по склянках охолоджену панна-коту та відправте десерт в холодильник до повного застигання.
Крок 10. Зверху викладіть замочені в лікері шматочки абрикос.
Пана-кота з абрикосами готова! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом курки на овочевій подушці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!