ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пана-кота з абрикосами: рецепт вишуканого вершкового десерту

Рецепти 08:10 - 20 серпня 2021

Приготування цієї страви займе дві години

Панакота

Фото: Instagram/Автор - sweet_foto_rnd

Пана-кота - це класичний італійський десерт, який готується з будь-якими ягодами та фруктами. Пропонуємо вам звернути увагу на рецепт вишуканого вершкового десерту з додаванням абрикос.

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 450 г;
  • Лікер амаретто - 40 мл;
  • Вершки (жирність 30 - 33%) - 400 мл;
  • Цукор - 200 г;
  • Желатин - 5 г.

Приготування:

Крок 1. Замочіть желатин у воді згідно з інструкцією на упаковці. Відставте в сторону на 10 - 15 хвилин, щоб він набряк.

Крок 2. Помийте абрикоси та просушіть паперовими рушниками. Потім їх потрібно розділити на часточки та прибрати кісточки.

Крок 3. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте абрикоси 10 хвилин.

Крок 4. Охолодіть абрикоси та зніміть з них шкірку.

Крок 5. 1/3 частину абрикосів, залийте лікером і додайте столову ложку цукру.

Крок 6. З решти абрикос приготуйте пюре у блендері.

Крок 7. У каструлі змішайте вершки з цукром, потім додайте ваніль за смаком. Отриману суміш доведіть до кипіння.

Крок 8. Додайте до вершків пюре абрикосів і перемішайте. З'єднайте з желатином і знову перемішайте.

Крок 9. Розлийте по склянках охолоджену панна-коту та відправте десерт в холодильник до повного застигання.

Крок 10. Зверху викладіть замочені в лікері шматочки абрикос.

Пана-кота з абрикосами готова! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом курки на овочевій подушці.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин