Картопляний гратен з беконом: рецепт класичної французької страви
Можна подавати як самостійну страву, так і як гарнір

Картопляний гратен з беконом/Фото: istockphoto
Картопляний гратен з беконом — це дуже проста у приготуванні страва з картоплі, бекону та вершкового соусу, яка одразу стає головним героєм будь-якого обіду чи вечері. Якщо вам її одної замало, подавайте разом із м’ясом.
Інгредієнти:
- 1000 г картоплі
- 400 мл вершків (33%)
- 120 г цибулі
- 100 г бекону
- сіль, мускатний горіх
- 160 г твердого сиру
Приготування:
- Нарізаємо картоплю тонкими смужками
- на сковорідці спершу обсмажуємо 5-6 хв рублений бекон, додаємо нарізану цибулю, і перемішуючи смажимо ще 4-5 хв
- через те, що картопля іноді може не пропікатись дуже довго — радимо її проварити в окропі 5-6 хв
- змішайте в тарілці тертий сир, вершки, сіль та мускат. Додаємо рублену цибулю, бекон, картоплю і гарно вимішуємо, щоб в соусі була кожна долька картоплі
- викладаємо картоплю на дно в декілька рядів, а зверху поливаємо соусом що лишився
- відправляємо в духовку на 50 хв при 180С, накривши фольгою. Після знімаємо фольгу і готуємо до рум’яної скоринки. Смачного.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні