ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Картопляний гратен з беконом: рецепт класичної французької страви

Рецепти 12:55 - 14 жовтня 2024

Можна подавати як самостійну страву, так і як гарнір

Картопляний гратен з беконом: рецепт класичної французької страви

Картопляний гратен з беконом/Фото: istockphoto

Картопляний гратен з беконом — це дуже проста у приготуванні страва з картоплі, бекону та вершкового соусу, яка одразу стає головним героєм будь-якого обіду чи вечері. Якщо вам її одної замало, подавайте разом із м’ясом.

Інгредієнти:

  • 1000 г картоплі
  • 400 мл вершків (33%)
  • 120 г цибулі
  • 100 г бекону
  • сіль, мускатний горіх
  • 160 г твердого сиру

Приготування:

  • Нарізаємо картоплю тонкими смужками
  • на сковорідці спершу обсмажуємо 5-6 хв рублений бекон, додаємо нарізану цибулю, і перемішуючи смажимо ще 4-5 хв
  • через те, що картопля іноді може не пропікатись дуже довго — радимо її проварити в окропі 5-6 хв
  • змішайте в тарілці тертий сир, вершки, сіль та мускат. Додаємо рублену цибулю, бекон, картоплю і гарно вимішуємо, щоб в соусі була кожна долька картоплі
  • викладаємо картоплю на дно в декілька рядів, а зверху поливаємо соусом що лишився
  • відправляємо в духовку на 50 хв при 180С, накривши фольгою. Після знімаємо фольгу і готуємо до рум’яної скоринки. Смачного.

Ліниві пиріжки з шинкою та сиром: кілька хвилин і готово.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин