ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Приготуйте щось цікавеньке: турецький салат із булгуру та зелені

Рецепти 18:08 - 15 жовтня 2024

Страва виходить ну дуже ароматна

Приготуйте щось цікавеньке: турецький салат із булгуру та зелені

Фото: ТГ-канал Ляпс і Готово | Кулінарія та рецепти

Цей салат ситний та насичений приправами. Він виглядає цікаво та незвичайно.

Що треба:

  • Булгур дрібного помолу — 1 склянка
  • Гаряча вода — 1 склянка
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Оливкова олія — 70 мл
  • Цибуля — 1 шт.
  • Спеції: по щіпці сухої м’яти, червоних перцевих пластівців, тмину, сумаху, ізоту (турецький перець), чорного перцю, солі
  • Гранатовий соус — 2-3 ст. л.
  • Лимон — 1/2 (для соку)
  • Петрушка — пучок
  • Зелена цибуля — 3-4 гілочки
  • Свіжа м’ята — 4-5 листочків
  • Листя салату — для подачі

Приготування:

Помийте булгур, залийте його гарячою водою так, щоб крупа тільки покрилася. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин, щоб він набряк. Це зробить крупу м’якою та пухкою.

Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте томатну пасту і смажте ще кілька хвилин.

Додайте обсмажену цибулю з томатною пастою до булгуру. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти з’єдналися. Приправте сухою м’ятою, червоним перцем, тмином, сумахом, ізотом, чорним перцем і сіллю. Додайте зелень, полийте все гранатовим соусом та соком лимона. Добре перемішайте.

Раніше ми писали, як приготувати корисне какао з кунжутом, бананом та фініками.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин