Приготуйте щось цікавеньке: турецький салат із булгуру та зелені
Страва виходить ну дуже ароматна

Фото: ТГ-канал Ляпс і Готово | Кулінарія та рецепти
Цей салат ситний та насичений приправами. Він виглядає цікаво та незвичайно.
Що треба:
- Булгур дрібного помолу — 1 склянка
- Гаряча вода — 1 склянка
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Оливкова олія — 70 мл
- Цибуля — 1 шт.
- Спеції: по щіпці сухої м’яти, червоних перцевих пластівців, тмину, сумаху, ізоту (турецький перець), чорного перцю, солі
- Гранатовий соус — 2-3 ст. л.
- Лимон — 1/2 (для соку)
- Петрушка — пучок
- Зелена цибуля — 3-4 гілочки
- Свіжа м’ята — 4-5 листочків
- Листя салату — для подачі
Приготування:
Помийте булгур, залийте його гарячою водою так, щоб крупа тільки покрилася. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин, щоб він набряк. Це зробить крупу м’якою та пухкою.
Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте томатну пасту і смажте ще кілька хвилин.
Додайте обсмажену цибулю з томатною пастою до булгуру. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти з’єдналися. Приправте сухою м’ятою, червоним перцем, тмином, сумахом, ізотом, чорним перцем і сіллю. Додайте зелень, полийте все гранатовим соусом та соком лимона. Добре перемішайте.
Раніше ми писали, як приготувати корисне какао з кунжутом, бананом та фініками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!