Ніжний хліб-булочка з часниковою заливкою та моцарелою
Така випічка може стати чудовим доповненням до першої страви

Ніжний хліб-булочка з часниковою заливкою та моцарелою/ Фото: Bing
Цей хліб з легким молочним ароматом і ніжною моцарелою просто божественний!
Інгредієнти для тіста:
- 400 г борошна.
- 160 мл теплого молока.
- 50 г м'якого вершкового масла.
- 2 яйця.
- 1 ст. л. цукру.
- 2 ч. л. сухих дріжджів.
- 1 ч. л. солі.
Для заливки:
- 2 ст. л. збитого яйця.
- 15 г м'якого вершкового масла.
- 2 зубчики часнику.
- 2 ч. л. майонезу.
- 1/2 ч. л. цукру.
- 2 ст. л. дрібно нарізаної цибулі.
- Сир моцарела за смаком.
Приготування
- Збийте яйце
- Відкладіть 2 ст. ложки збитих яєць у окрему мисочку (для заливки). До решти яєць додайте цукор, дріжджі, тепле молоко, сіль і борошно.
- Ретельно вимісіть тісто, поступово додаючи масло, і замішуйте 5 хвилин, поки тісто не стане гладким і еластичним.
- Сформуйте з тіста кулю, викладіть на пергамент і трохи придавлюйте.
- Дайте тісту піднятися в духовці при 30 градусах протягом 1 години.
- Для заливки змішайте відкладені яйця, майонез, цукор, нарізану цибулю, часник і масло.
- Через годину дістаньте тісто з духовки, придавіть його, сформуйте круглу булочку.
- Гострим ножем зробіть розрізи у вигляді решітки, не доходячи до країв.
Змастіть верх заливкою і вставте шматочки моцарели в розрізи. - Випікайте булочку в духовці при 190 градусах до золотистої скоринки.
Спробуйте приготувати солодкий жульєн з морозивом та тістом філо.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні