Готуємо польський великодній пиріг: рецепт Мазурека з фісташкою
Приготування займе трохи більше 1 години, але результат того вартий

Фото: winiary.pl
Рецепти на Великдень не обмежуються однією лише випічкою і фарбованими яєчками.
Ви завжди можете приготувати на святковий стіл що-небудь незвичайне.
Одним із таких варіантів може стати дуже смачний пиріг на Великдень із додаванням фісташки.
Приготування займе трохи понад 1 години, але результат того вартий.
Інгредієнти
- Борошно мигдальне - 60 г
- Пшеничне борошно - 100 г
- Суміш для пудингу - 1 упаковка
- Масло вершкове - 100 г
- Цукрова пудра - 50 г
- Ванільний цукор - 15 г
- Жовток - 1 шт
- Сир маскарпоне - 120 г
- Білий шоколад - 1 плитка
- Малинове варення - 100 г
- Фісташкова паста - 100 г
- Фісташки для прикраси - за бажанням
Рецепт
- Для основи потрібно змішати обидва види борошна з сумішшю для пудингу, цукром, цукровою пудрою, розтопленим маслом і сирим яєчним жовтком.
- Місіть тісто доти, доки воно не стане однорідним, після чого скачайте в кулю і відправте на 30 хвилин у холодильник.
- Викладіть тісто у квадратну форму (у рецепті використовується 24 см). Сформуйте краї, щоб начинка не втекла.
- Випікайте основу 20 хвилин за 180 градусів. Вона стане золотистою.
- Поки вона ще тепла, потрібно змастити її малиновим варенням, а потім уже можна дати їй охолонути.
- Розтоплений і злегка остиглий шоколад змішайте з маскарпоне і фісташковою пастою до однорідної консистенції.
- Розподіліть отриманий крем по основі, прикрасьте фісташками або іншими горішками, поставте в холодильник на кілька годин.
Також заздалегідь вивчіть рецепт сирної паски з вишнею і маком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні