ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо польський великодній пиріг: рецепт Мазурека з фісташкою

Рецепти 13:00 - 12 квітня 2025

Приготування займе трохи більше 1 години, але результат того вартий

Фото: winiary.pl

Фото: winiary.pl

Рецепти на Великдень не обмежуються однією лише випічкою і фарбованими яєчками.

Ви завжди можете приготувати на святковий стіл що-небудь незвичайне.

Одним із таких варіантів може стати дуже смачний пиріг на Великдень із додаванням фісташки.

Приготування займе трохи понад 1 години, але результат того вартий.

Інгредієнти

  • Борошно мигдальне - 60 г
  • Пшеничне борошно - 100 г
  • Суміш для пудингу - 1 упаковка
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Жовток - 1 шт
  • Сир маскарпоне - 120 г
  • Білий шоколад - 1 плитка
  • Малинове варення - 100 г
  • Фісташкова паста - 100 г
  • Фісташки для прикраси - за бажанням

Рецепт

  1. Для основи потрібно змішати обидва види борошна з сумішшю для пудингу, цукром, цукровою пудрою, розтопленим маслом і сирим яєчним жовтком.
  2. Місіть тісто доти, доки воно не стане однорідним, після чого скачайте в кулю і відправте на 30 хвилин у холодильник.
  3. Викладіть тісто у квадратну форму (у рецепті використовується 24 см). Сформуйте краї, щоб начинка не втекла.
  4. Випікайте основу 20 хвилин за 180 градусів. Вона стане золотистою.
  5. Поки вона ще тепла, потрібно змастити її малиновим варенням, а потім уже можна дати їй охолонути.
  6. Розтоплений і злегка остиглий шоколад змішайте з маскарпоне і фісташковою пастою до однорідної консистенції.
  7. Розподіліть отриманий крем по основі, прикрасьте фісташками або іншими горішками, поставте в холодильник на кілька годин.

Також заздалегідь вивчіть рецепт сирної паски з вишнею і маком.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин