Десерт з карамеллю, який готується всього за 20 хвилин
Це справжня насолода

Фото: ТГ-канал Ляпс і Готово | Кулінарія та рецепти
Цей крем має справді магічний смак. Він має насичений смак і ніжну консистенцію. Це чисте задоволення, втілене в десерті.
Що треба:
Для крему
- Молоко — 1 літр
- Цукор — 1 склянка
- Жовток — 1 шт.
- Мука — 3 ст. л.
- Крохмаль — 3 ст. л.
- Ванілін — 1 пакетик
- Вершки — 200 мл
Для карамелі:
- Цукор — 125 г
- Вершки — 200 мл
Приготування:
Спочатку приготуйте крем. Для цього в каструлі змішайте молоко, жовток, муку та крохмаль. Ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок. Далі додайте цукор і ванілін, продовжуючи помішувати. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, постійно помішуючи, доки суміш не загусне до консистенції крему. Зверніть увагу, що крем загусне, коли охолоне.
Приготуйте на сковорідці карамель. Нагрійте цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, доки він не перетвориться на рідку карамель. Коли цукор повністю розтане і стане золотисто-коричневим, почніть повільно вливати вершки, постійно помішуючи. Кип'ятіть карамель ще кілька хвилин, поки вона не стане однорідною і густою.
Приготований крем розлийте у посуд. Коли він трохи охолоне, додайте карамельний шар. Зверху десерт можна присипати подрібненими горіхами або шоколадною стружкою.
Раніше ми писали про те, як приготувати крутезні курячі стегна з картоплею в сметанному соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!