Стане окрасою столу: пиріг-равлик з листкового тіста
Смачний і легкий пиріг цікавої форми прикрасить святкове меню чи урізноманітнить щоденне

Пиріг-равлик з листкового тіста / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Цей пиріг готується дуже швидко, а своїм смаком, ароматом та виглядом спокусить навіть найвибагливіших гурманів. Готуватимемо з фудблогеркою Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 300 -350 г листкового тіста
- 250 г бринзи/фети
- 1 ст л олії
- шпинат
- 1 яйце
- кунжут
Приготування:
- Шпинат тушимо до м’якості на 1 столовій ложці олії. Перекладаємо його в миску додаємо натерту бринзу (фету) і білок 1 яйця, перемішуємо.
- Листкове тісто розкачуємо до товщини приблизно 4 міліметри і розрізаємо на полоски завширшки 3-4 сантиметри.
- На кожну полоску тіста викладаємо начинку і защиплюємо края. Виходять трубочки з начинкою, з яких формуємо пиріг у вигляді равлика. Кінці трубочок з клею між собою.
- До жовтка додаємо 1 ст ложку води, перемішуємо і змащуємо зверху пиріг. Також присипаємо кунжутом.
- Випікаємо пиріг 20 - 25 хвилин при температурі 190 °.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом скумбрії у гірчичному соусі.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні