ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Стане окрасою столу: пиріг-равлик з листкового тіста

Рецепти 15:10 - 27 жовтня 2024

Смачний і легкий пиріг цікавої форми прикрасить святкове меню чи урізноманітнить щоденне

Пиріг-равлик з листкового тіста

Пиріг-равлик з листкового тіста / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Цей пиріг готується дуже швидко, а своїм смаком, ароматом та виглядом спокусить навіть найвибагливіших гурманів. Готуватимемо з фудблогеркою Ірискою Дімітровою.

Інгредієнти:

  • 300 -350 г листкового тіста
  • 250 г бринзи/фети
  • 1 ст л олії
  • шпинат
  • 1 яйце
  • кунжут

Приготування:

  1. Шпинат тушимо до м’якості на 1 столовій ложці олії. Перекладаємо його в миску додаємо натерту бринзу (фету) і білок 1 яйця, перемішуємо.
  2. Листкове тісто розкачуємо до товщини приблизно 4 міліметри і розрізаємо на полоски завширшки 3-4 сантиметри.
  3. На кожну полоску тіста викладаємо начинку і защиплюємо края. Виходять трубочки з начинкою, з яких формуємо пиріг у вигляді равлика. Кінці трубочок з клею між собою.
  4. До жовтка додаємо 1 ст ложку води, перемішуємо і змащуємо зверху пиріг. Також присипаємо кунжутом.
  5. Випікаємо пиріг 20 - 25 хвилин при температурі 190 °.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом скумбрії у гірчичному соусі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин