Встигніть приготувати доки триває сезон яблук: дуже смачний і простий яблучний пиріг
Покроковий рецепт простого ніжного пирога з яблуками

Дуже смачний і простий яблучний пиріг / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Доки триває сезон осінніх яблук, варто обов'язково приготувати цей простий і дуже смачний пиріг. Готуватимемо з фудблогеркою Ірискою Дімітровою.
Начинка:
- 5 яблук (середніх)
- 80 г цукру
- 20 г вершкового масла
- кориця за бажанням
Тісто:
- 1 яйце
- 80 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 280 г борошна
- 1 ч л розпушувача
Приготування:
- Яблука очищуємо і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Додаємо нарізані яблука, за бажанням корицю і тушимо 5 — 7 хвилин.
- Яйце змішуємо з цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо і просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками перетираємо в крихту.
- Більшу частину тіста викладаємо у деко застелене пергаментом. І добре утрамбовуємо, формуючи бортики. Викладаємо начинку і посипаємо залишками тіста.
- Випікаємо приблизно 30 хвилин за температури 180 °, добре охолоджуємо і насолоджуємося.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом скумбрії у гірчичному соусі.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні