ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо соковиту моркву по-корейськи - топ-рецепти

Рецепти 20:14 - 28 жовтня 2024

Зібрали рецепти приготування моркви по-корейськи

Готуємо соковиту моркву по-корейськи - топ-рецепти

Рецепти моркви по-корейськи / Фото: Getty Images

Морква по-корейськи - апетитна і соковита закуска, яку можна просто їсти з хлібом або подавати з улюбленими гарячими гарнірами. Крім того, морква вкрай корисна. Приготувати яскраву та здорову їжу з легкими пікантними нотками можна по-різному. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас сьогодні - топ смачних і швидких рецептів приготування моркви по-корейськи в домашніх умовах.

1. Класична морква по-корейськи в домашніх умовах

Класичний рецепт моркви по-корейськи з насиченим, яскравим смаком. Приготована таким чином морква вирізняється соковитістю та яскравим кольором.

Інгредієнти:

  • морква - 1 кг;
  • часник - 1 велика головка;
  • перець чорний мелений - 1 чайна ложка;
  • перець червоний мелений - ½ чайної ложки;
  • гвоздика - 3 шуки;
  • коріандр - 1 чайна ложка;
  • лавровий лист - 2 штуки;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • оцет столовий 9% - 4 столові ложки;
  • цукор-пісок - 1 столова ложка;
  • олія рослинна - ½ склянка.

Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Ця терка знадобиться для будь-якого рецепта морквини по-корейськи. На звичайній тертці так натерти ви не зможете, також не зможете і нарізати вручну. Така терка має невелику вартість, і використовується виключно для натирання овочів особливим способом.

Складаємо натерту моркву в глибоку миску, головку часнику очищаємо від шкірки і продавлюємо по зубчику в моркву через спеціальний прес. Додаємо сіль, цукор, інші спеції зі списку, а також вливаємо олію і столовий оцет. Ретельно все перемішуємо.

Заготівля зібрана. Перекладаємо її в глибоку каструлю, злегка придавлюємо руками, щоб морквина пустила сік. Ставимо на неї прес і залишаємо в темному сухому місці на три доби. Через цей час класична морква по-корейськи в домашніх умовах готова! Викладайте на порційну тарілку і подавайте до столу. Можна прикрасити при поданні зеленню.

2. Гостра морква по-корейськи

Морква по-корейськи / Фото: Pexels

Рецепт пікантної корейської моркви, від якої неможливо відірватися. Час приготування займає менше години.

Інгредієнти:

  • морква - 1 кг;
  • соус соєвий - 2 столова ложка;
  • перець червоний мелений - 1,5 чайна ложка;
  • часник - 6 зубчиків;
  • коріандр мелений - 2 чайні ложки;
  • аджика суха - 2 чайні ложки;
  • паприка - 1 столова ложка;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • оцет столовий 9% - 4 столові ложки;
  • цукор-пісок - 3 столові ложки;
  • олія рослинна - 0,5 склянки.

Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Готуємо всі необхідні за списком спеції. Часник слід очистити і або натерти на дрібній тертці, або пропустити крізь спеціальний прес для часнику.

У невеликій, але глибокій мисці ретельно з додаванням солі, цукру, соєвого соусу та оцту змішуємо всі спеції. Підготовлену масу додаємо до корейської моркви і ретельно перемішуємо, щоб суміш спецій і приправ «огорнула» кожну морквяну пластину.

Рослинну олію розжарюємо на пательні та в розпеченому вигляді виливаємо в морквину, швидко й ретельно розмішуючи її. Через 20 хвилин смачна пікантна морквина по-корейськи готова до вживання!

3. Домашня морква по-корейськи з часником

Найароматніша морква по-корейськи. Закуска подається як самостійна страва або як гарнір до гарячої м'ясної страви. Час підготовки та приготування становить одну годину.

Інгредієнти:

  • морква - 500 гр.
  • приправа для корейської моркви - 1,5 ч.л.
  • часник - 1 головка.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • оцет столовий 9% - 2 ст.л.
  • цукор-пісок - 1 ст.л.
  • олія рослинна - 0,25 ст.

Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви і викласти в глибоку миску. Після цього додаємо до моркви сіль і цукор і ретельно розминаємо руками, щоб морква виділила сік.

Часник рубаємо дрібним кубиком і додаємо до моркви, коли вона виділить сік. Додаємо спеціальну приправу для корейської моркви. Рослинну олію розігріваємо на сковороді. Не обов'язково розжарювати її, можна просто прогріти. Додаємо разом з оцтом до корейської моркви та ретельно розмішуємо. Через 30 хвилин ароматна й апетитна закуска готова, можете подавати до столу!

4. Швидка морквина по-корейськи з приправою чим-чим

Найпростіший і найнезвичайніший рецепт моркви по-корейськи, який не вимагає багато часу на підготовку і використовує мінімум інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • морква - 600 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • олія рослинна - за смаком.
  • приправа "чим-чим" - 1 пакетик.

Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Відставляємо її вбік і даємо трохи постояти.

Цибулю слід звільнити від шкірки та порізати дрібним кубиком. Обсмажуємо її на олії до золотистого відтінку. Відправляючи цибулю до моркви, не забуваємо відправити туди ж і олію, на якій смажилася цибуля. Тому в жодному разі не допускаємо надмірного пересмажування олії. Туди ж додаємо один пакетик готової приправи чим-чим.

Після того, як гарненько перемішали всі інгредієнти, залишаємо моркву на годину. Смачна закуска готова!

5. Морква по-корейськи з соєвим соусом і кунжутом

Морква по-корейськи з соєвим соусом і кунжутом / Фото: Pexels

Цей варіант смачного і красивого рецепта моркви по-корейськи подається з хлібом і гарячими закусками.

Інгредієнти:

  • морква очищена - 700 гр.
  • соус соєвий - 3 столові ложки;
  • кунжут білий - 1 столова ложка;
  • часник - 5 зубчиків;
  • сіль - 0,25 чайної ложки;
  • оцет столовий 9% - 1 столова ложка;
  • цукор-пісок - 2 чайні ложки;
  • олія рослинна - 50 мл.
  • перець червоний мелений - 1 чайна ложка;
  • коріандр мелений - 1 чайна ложка;
  • паприка мелена копчена - 1 чайна ложка;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Готуємо інгредієнти за списком. Очищену моркву пропускаємо через тертку для корейської моркви. Після додавання солі та цукру перемішуємо і розтираємо морквину руками, потім залишаємо на 15 - 30 хвилин для виділення соку.

Рослинну олію з додаванням коріандру, паприки та гострого перцю прогріваємо на сковорідці протягом кількох хвилин. Олію зі спеціями гарячою додаємо до моркви і ще раз ретельно перемішуємо.

Додаємо часник, пропущений через прес для часнику, чорний мелений перець, а також соєвий соус. Прибираємо в холодильник під харчову плівку. Краще залишити морквину на добу, але, в принципі, можна вже подавати навіть через 2 години. Перед подачею додаємо кунжут і перемішуємо. Прикрасити також можна кунжутним насінням і зеленню.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин