Готуємо соковиту моркву по-корейськи - топ-рецепти
Зібрали рецепти приготування моркви по-корейськи

Рецепти моркви по-корейськи / Фото: Getty Images
Морква по-корейськи - апетитна і соковита закуска, яку можна просто їсти з хлібом або подавати з улюбленими гарячими гарнірами. Крім того, морква вкрай корисна. Приготувати яскраву та здорову їжу з легкими пікантними нотками можна по-різному. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас сьогодні - топ смачних і швидких рецептів приготування моркви по-корейськи в домашніх умовах.
1. Класична морква по-корейськи в домашніх умовах
Класичний рецепт моркви по-корейськи з насиченим, яскравим смаком. Приготована таким чином морква вирізняється соковитістю та яскравим кольором.
Інгредієнти:
- морква - 1 кг;
- часник - 1 велика головка;
- перець чорний мелений - 1 чайна ложка;
- перець червоний мелений - ½ чайної ложки;
- гвоздика - 3 шуки;
- коріандр - 1 чайна ложка;
- лавровий лист - 2 штуки;
- сіль - 1 чайна ложка;
- оцет столовий 9% - 4 столові ложки;
- цукор-пісок - 1 столова ложка;
- олія рослинна - ½ склянка.
Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Ця терка знадобиться для будь-якого рецепта морквини по-корейськи. На звичайній тертці так натерти ви не зможете, також не зможете і нарізати вручну. Така терка має невелику вартість, і використовується виключно для натирання овочів особливим способом.
Складаємо натерту моркву в глибоку миску, головку часнику очищаємо від шкірки і продавлюємо по зубчику в моркву через спеціальний прес. Додаємо сіль, цукор, інші спеції зі списку, а також вливаємо олію і столовий оцет. Ретельно все перемішуємо.
Заготівля зібрана. Перекладаємо її в глибоку каструлю, злегка придавлюємо руками, щоб морквина пустила сік. Ставимо на неї прес і залишаємо в темному сухому місці на три доби. Через цей час класична морква по-корейськи в домашніх умовах готова! Викладайте на порційну тарілку і подавайте до столу. Можна прикрасити при поданні зеленню.
2. Гостра морква по-корейськи

Рецепт пікантної корейської моркви, від якої неможливо відірватися. Час приготування займає менше години.
Інгредієнти:
- морква - 1 кг;
- соус соєвий - 2 столова ложка;
- перець червоний мелений - 1,5 чайна ложка;
- часник - 6 зубчиків;
- коріандр мелений - 2 чайні ложки;
- аджика суха - 2 чайні ложки;
- паприка - 1 столова ложка;
- сіль - 1 чайна ложка;
- оцет столовий 9% - 4 столові ложки;
- цукор-пісок - 3 столові ложки;
- олія рослинна - 0,5 склянки.
Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Готуємо всі необхідні за списком спеції. Часник слід очистити і або натерти на дрібній тертці, або пропустити крізь спеціальний прес для часнику.
У невеликій, але глибокій мисці ретельно з додаванням солі, цукру, соєвого соусу та оцту змішуємо всі спеції. Підготовлену масу додаємо до корейської моркви і ретельно перемішуємо, щоб суміш спецій і приправ «огорнула» кожну морквяну пластину.
Рослинну олію розжарюємо на пательні та в розпеченому вигляді виливаємо в морквину, швидко й ретельно розмішуючи її. Через 20 хвилин смачна пікантна морквина по-корейськи готова до вживання!
- Читайте також: Як засолити огірки в домашніх умовах
3. Домашня морква по-корейськи з часником
Найароматніша морква по-корейськи. Закуска подається як самостійна страва або як гарнір до гарячої м'ясної страви. Час підготовки та приготування становить одну годину.
Інгредієнти:
- морква - 500 гр.
- приправа для корейської моркви - 1,5 ч.л.
- часник - 1 головка.
- сіль - 0,5 ч.л.
- оцет столовий 9% - 2 ст.л.
- цукор-пісок - 1 ст.л.
- олія рослинна - 0,25 ст.
Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви і викласти в глибоку миску. Після цього додаємо до моркви сіль і цукор і ретельно розминаємо руками, щоб морква виділила сік.
Часник рубаємо дрібним кубиком і додаємо до моркви, коли вона виділить сік. Додаємо спеціальну приправу для корейської моркви. Рослинну олію розігріваємо на сковороді. Не обов'язково розжарювати її, можна просто прогріти. Додаємо разом з оцтом до корейської моркви та ретельно розмішуємо. Через 30 хвилин ароматна й апетитна закуска готова, можете подавати до столу!
4. Швидка морквина по-корейськи з приправою чим-чим
Найпростіший і найнезвичайніший рецепт моркви по-корейськи, який не вимагає багато часу на підготовку і використовує мінімум інгредієнтів.
Інгредієнти:
- морква - 600 гр.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- олія рослинна - за смаком.
- приправа "чим-чим" - 1 пакетик.
Моркву слід ретельно помити й очистити від шкірки. Потім натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Відставляємо її вбік і даємо трохи постояти.
Цибулю слід звільнити від шкірки та порізати дрібним кубиком. Обсмажуємо її на олії до золотистого відтінку. Відправляючи цибулю до моркви, не забуваємо відправити туди ж і олію, на якій смажилася цибуля. Тому в жодному разі не допускаємо надмірного пересмажування олії. Туди ж додаємо один пакетик готової приправи чим-чим.
Після того, як гарненько перемішали всі інгредієнти, залишаємо моркву на годину. Смачна закуска готова!
5. Морква по-корейськи з соєвим соусом і кунжутом

Цей варіант смачного і красивого рецепта моркви по-корейськи подається з хлібом і гарячими закусками.
Інгредієнти:
- морква очищена - 700 гр.
- соус соєвий - 3 столові ложки;
- кунжут білий - 1 столова ложка;
- часник - 5 зубчиків;
- сіль - 0,25 чайної ложки;
- оцет столовий 9% - 1 столова ложка;
- цукор-пісок - 2 чайні ложки;
- олія рослинна - 50 мл.
- перець червоний мелений - 1 чайна ложка;
- коріандр мелений - 1 чайна ложка;
- паприка мелена копчена - 1 чайна ложка;
- перець чорний мелений - за смаком.
Готуємо інгредієнти за списком. Очищену моркву пропускаємо через тертку для корейської моркви. Після додавання солі та цукру перемішуємо і розтираємо морквину руками, потім залишаємо на 15 - 30 хвилин для виділення соку.
Рослинну олію з додаванням коріандру, паприки та гострого перцю прогріваємо на сковорідці протягом кількох хвилин. Олію зі спеціями гарячою додаємо до моркви і ще раз ретельно перемішуємо.
Додаємо часник, пропущений через прес для часнику, чорний мелений перець, а також соєвий соус. Прибираємо в холодильник під харчову плівку. Краще залишити морквину на добу, але, в принципі, можна вже подавати навіть через 2 години. Перед подачею додаємо кунжут і перемішуємо. Прикрасити також можна кунжутним насінням і зеленню.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!