Міні булочки-рулети з маком: начинка може бути різна
Покроковий відеорецепт приготування Міні булочки-рулети з маком

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Міні булочки-рулети з маком. Начинка до речі може бути різна. Тісто бомбезне, готуйте обовʼязково.
Що треба:
- борошно 750 - 800 г;
- молоко - 250 мл;
- дріжджі сухі - 10 г;
- яйце - 1 шт (+1 жовток для змащування);
- сметана - 250 г;
- масло - 60 г;
- цукор - 4 ст.л;
- сіль - 1/2 ч.л;
Приготування:
Начинка: макова або ін. (у відео готова макова начинка, ~ 700 г;)
В тепле (не гаряче) молоко додати 1 ст.л цукру, дріжджі і 1 ст.л борошна. Перемішати і накрити полотенцем на 5-10 хв.
До опари додаємо розтоплене (не гаряче) масло, сметану, яйце, сіль і решту цукру. Перемішуємо. Поступово просіюємо борошно і замішуємо тісто. Борошно додавайте поступово, може піти менше або трошки більше ніж вказано в рецепті. Місити не менше 10 хв, далі накрити рушником і поставити в тепле місце підходити.
Тісто обімʼяти, розкатати в пласт, викласти начинку, завернути в рулет і защипнути край. Розрізати на порційні шматки, викласти на бляху, накрити рушником, щоб підійшли. Змастити жовтком з 1 ст.л молока або без нього. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 35-40 хв, до готовності.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!