Італійський пиріг із баклажанами: рецепт простої випічки
Цей пиріг чудово підійде як для обіду, так і для вечері, даруючи насичений смак і приємний аромат

Італійський сільський пиріг із баклажанами / Фото: www.annaontheclouds.it
Для цього рецепта вам знадобляться готове листкове тісто, кілька свіжих баклажанів, помідори чері та трохи тертого пармезану.
Італійська кухня давно популярна завдяки своїм рецептами з баклажанами.
І хоча ми не в Італії, приготувати сільський пиріг із цими інгредієнтами — чудовий спосіб відчути її смак. Використання листкового тіста значно спрощує процес, дозволяючи швидко створити чудовий результат.
Баклажани, свіжа зелень та пармезан — ідеальне поєднання для цього рецепта.
Інгредієнти
- Упаковка листкового тіста;
- 2 баклажани середнього розміру;
- 20 помідорів чері;
- 200 г моцарели;
- Свіжий базилік, сіль та перець на смак;
- Оливкова олія;
- Тертий пармезан.
Покрокове приготування
- Помийте баклажани, обсушіть їх і наріжте тонкими кружальцями. За бажанням можна злегка запекти їх у духовці або на грилі, щоб підсилити смак.
- Розкачайте листкове тісто та викладіть його на деко або у форму, застелену пергаментом. Проколіть тісто виделкою, щоб воно не піднімалося занадто сильно під час випікання.
- Розкладіть шар баклажанів на тісто. Помийте та розріжте помідори чері навпіл, розкладіть половину з них поверх баклажанів. Додайте частину натертої моцарели та трохи тертого пармезану, приправте сіллю, перцем і полийте невеликою кількістю оливкової олії.
- Викладіть ще один шар баклажанів та чері. Додайте залишок моцарели, знову приправте сіллю і перцем на смак.
- Помістіть пиріг у розігріту до 180 градусів духовку та випікайте близько 30 хвилин, або до тих пір, поки тісто не стане рум’яним і золотавим.
- Після випікання прикрасьте пиріг свіжим базиліком. Подайте страву гарячою, щоб вона зберегла максимум аромату.
Також рекомендуємо спробувати пиріжки з сиром, тому що це неймовірно смачно, мусите обовʼязково приготувати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!