ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматна вершкова паста з грибами: легкий рецепт для справжніх гурманів

Рецепти 12:00 - 03 листопада 2024

Ця вершкова паста з грибами та рикотою стане відмінним вибором для вечері, коли хочеться чогось ситного і водночас легкого

Вершкова паста з грибами та цибулею-пореєм / Фото: cooking.nytimes.com

Вершкова паста з грибами та цибулею-пореєм / Фото: cooking.nytimes.com

Ця вершкова паста з грибами — справжнє втілення затишку й насиченого смаку. Її аромат обов’язково зачарує вас, а ніжний смак грибів і вершкового сиру створить справжню гармонію в кожному шматочку.

Для приготування підійдуть будь-які короткі макарони, які легко вберуть насичені аромати страви. Що стосується грибів, то можна використовувати як звичайні печериці, так і лісові гриби для додаткового аромату.

Інгредієнти

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибуля-порей (тільки біла частина), дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 500 г грибів (печериці або лісові)
  • 1 лимон, розрізаний навпіл
  • 500 г коротких макаронів
  • 800 мл овочевого бульйону
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 200 г рикоти (або іншого вершкового сиру)
  • 1 ч. л. пластівців червоного перцю
  • Сіль, перець, свіжа петрушка для прикраси

Покрокове приготування

  1. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте оливкову олію і нарізану білу частину цибулі-порею. Готуйте 5 хвилин, поки цибуля-порей не стане м’якою і набуде злегка золотавого кольору.
  2. Додайте нарізані часник і гриби на сковороду. Спершу не перемішуйте — дайте грибам трохи підрум’янитися, а потім акуратно перемішайте і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.
  3. Вичавіть сік однієї половини лимона в сковороду, щоб видалити глазур і підсилити смак. Добре перемішайте, щоб лимонний сік рівномірно розподілився.
  4. Додайте макарони та овочевий бульйон. Перемішайте, щоб усі інгредієнти з’єдналися. Дайте пасті варитися близько 10 хвилин, періодично помішуючи, доки макарони не стануть м’якими.
  5. Коли паста звариться, додайте вершкове масло і посічену петрушку. Вичавіть сік з другої половини лимона, щоб надати страві додаткової свіжості. Помішуйте, доки масло повністю розтане й обволоче пасту.
  6. Перш ніж подавати на стіл, посипте пасту рикотою, пластівцями червоного перцю (якщо хочете додати пікантності) і нарізаною петрушкою для свіжості та аромату.

Раніше ми розкрили секрети приготування ідеального стейка.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин