Ароматна вершкова паста з грибами: легкий рецепт для справжніх гурманів
Ця вершкова паста з грибами та рикотою стане відмінним вибором для вечері, коли хочеться чогось ситного і водночас легкого

Вершкова паста з грибами та цибулею-пореєм / Фото: cooking.nytimes.com
Ця вершкова паста з грибами — справжнє втілення затишку й насиченого смаку. Її аромат обов’язково зачарує вас, а ніжний смак грибів і вершкового сиру створить справжню гармонію в кожному шматочку.
Для приготування підійдуть будь-які короткі макарони, які легко вберуть насичені аромати страви. Що стосується грибів, то можна використовувати як звичайні печериці, так і лісові гриби для додаткового аромату.
Інгредієнти
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 цибуля-порей (тільки біла частина), дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 500 г грибів (печериці або лісові)
- 1 лимон, розрізаний навпіл
- 500 г коротких макаронів
- 800 мл овочевого бульйону
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 г рикоти (або іншого вершкового сиру)
- 1 ч. л. пластівців червоного перцю
- Сіль, перець, свіжа петрушка для прикраси
Покрокове приготування
- Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте оливкову олію і нарізану білу частину цибулі-порею. Готуйте 5 хвилин, поки цибуля-порей не стане м’якою і набуде злегка золотавого кольору.
- Додайте нарізані часник і гриби на сковороду. Спершу не перемішуйте — дайте грибам трохи підрум’янитися, а потім акуратно перемішайте і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.
- Вичавіть сік однієї половини лимона в сковороду, щоб видалити глазур і підсилити смак. Добре перемішайте, щоб лимонний сік рівномірно розподілився.
- Додайте макарони та овочевий бульйон. Перемішайте, щоб усі інгредієнти з’єдналися. Дайте пасті варитися близько 10 хвилин, періодично помішуючи, доки макарони не стануть м’якими.
- Коли паста звариться, додайте вершкове масло і посічену петрушку. Вичавіть сік з другої половини лимона, щоб надати страві додаткової свіжості. Помішуйте, доки масло повністю розтане й обволоче пасту.
- Перш ніж подавати на стіл, посипте пасту рикотою, пластівцями червоного перцю (якщо хочете додати пікантності) і нарізаною петрушкою для свіжості та аромату.
Раніше ми розкрили секрети приготування ідеального стейка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні